IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Шелли груп" е пуснало две нови производствени линии във фабриката в Китай

Дружеството иска да отговори на нарасналото търсене на продукти за автоматизация

11:22 | 31.10.23 г.
Снимка: Шелли Груп АД
Снимка: Шелли Груп АД

Производителят на IoT устройства „Шелли груп“ АД (предишно наименование „Алтерко“ АД – б. ред.) е пуснал две нови производствени линии в партньорската си фабрика в Китай, за да отговори на увеличеното търсене на продукти за автоматизация.

Двете нови производствени линии могат да донесат потенциални приходи в размер до 30 млн. евро годишно, пише в съобщение на дружеството, публикувано на сайта x3news.com.

Това е част от стратегията за растеж на Shelly за постигане на среден ръст на продажбите от 43% годишно до над 200 млн. евро до края на 2026 г., както е предвидено в средносрочните насоки за развитие на дружеството, допълва се в съобщението.

Според предварителните оценки на „Шелли груп“ продажбите на устройства за автоматизация на дома и IoT устройства с марката Shelly са се увеличили с 54,4% до 43 млн. евро (84 млн. лева) за деветмесечието.

Консолидираният отчет на компанията за периода се очаква да бъде публикуван в средата на ноември.

Дружеството публикува индивидуалния си отчет, според който отчита приходи от дивиденти за периода в размер на 3 млн. лева и индивидуална печалба за 1,1 млн. лева.

В последната година акциите на „Шелли груп“ поскъпват повече от два пъти, а пазарната капитализация на дружеството възлиза на близо 732,9 млн. лева.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 31.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още