IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Телелинк БСГ" са освободили съоснователя Любомир Минчев от надзорния съвет

Борис Немсич също се оттегля, на тяхно място влизат Волфганг Ебенер и Иво Евгениев

10:22 | 22.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД са гласували освобождаването на Любомир Минчев и Борис Немсич от надзорния съвет на дружеството.

Любомир Минчев е съосновател на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ и основен акционер в компанията.

На тяхно място в управителния орган на компанията влизат Волфганг Фридрих Ебенер като независим член и Иво Евгениев Евгениев, гласували са акционерите на извънредно общо събрание, проведено на 21 ноември в София.

Протоколът от заседанието е публикуван на сайта x3news.com.

Мандатът на новите членове на надзорния съвет на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ е равен на остатъка от срока, за който са избрани останалите членове на надзорния съвет на дружеството – до 28 август 2027 г.

Акционерите са определили годишно брутно възнаграждение на избраните нови членове в надзорния съвет в размер на 30 хил. лева. Гаранцията за управление, която предоставят, е в размер на тримесечното им брутно възнаграждение.

Акционерите са оправомощили изпълнителния директор на дружеството да сключи договори с новоизбраните членове на надзорния съвет.

В последната година акциите на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ поевтиняват с 20,5%, а пазарната капитализация достига 116,25 млн. лева.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 22.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още