IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси се оцветиха в червено в началото на седмицата

Технологичните акции поведоха спадовете

19:53 | 11.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Hannelore Foerster/Bloomberg
Снимка: Hannelore Foerster/Bloomberg

Европейските пазари приключиха сесията в понеделник с понижения, започвайки седмицата на червено, след спадовете на борсите в Азиатско-Тихоокеанския регион през нощта, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши деня с 0,4% надолу, докато повечето сектори се озоваха на червено. Технологичните акции поведоха спадовете, понижавайки се с 2,1%, докато акциите на компаниите за храни и напитки прибавиха 0,3%.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Стойността на книжата на австрийската Raiffeisen Bank се сви със 7,4%, предвид опасенията, че компанията може да бъде изправена пред американски санкции за правене на бизнес с Русия. Telecom Italia също отстъпи с 4,4%, след като миналата седмица анализатори заявиха, че нивата на дълга, които предвижда след продажбата на фиксираната си мрежа, са над очакванията.

Японските акции поведоха пониженията на пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион, след като страната предотврати техническа рецесия, проправяйки пътя на централната банка да повиши лихвените проценти, докато инвеститорите следяха и данните за инфлацията в Китай.

Американските борси започнаха сесията в понеделник на червено, след като Dow Jones Industrial Average приключи най-лошата си седмица от октомври.

Инвеститорите са в очакване на данните за инфлацията в САЩ, които също трябва да бъдат публикувани по-късно тази седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 11.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още