IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След последните ръстове индексите на Wall Street започват сесията разнопосочно*

Търговецът на дребно Dollar Tree бележи поевтиняване от 13,8%, след като по-рано публикува данните си за четвъртото тримесечие

16:39 | 13.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват борсовата сесия в сряда разнопосочно след ръстовете от предходния ден, когато широкият измерител S&P 500 достигна нов рекорд, съобщава CNBC.

В сряда показателят отстъпва с 0,2%. От своя страна техноогичният бенчмарк Nasdaq Composite също изтрива близо 0,7%.

На зелено обаче е индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който прибавя 0,2%.

Акциите на производителя на чипове Nvidia изтриват 3,3% от цената си. На червено са и други водещи компании в дигиталния сектор – книжата на Meta и Apple заличават съответно 1,4% и 1,1%.

В същото време търговецът на дребно Dollar Tree бележи поевтиняване от 13,8%, след като по-рано публикува данните си за четвъртото тримесечие.

Wall Street изпрати печеливша сесия във вторник, в която S&P 500 и Nasdaq прибавиха по над процент. Положителният тласък бе даден от данните за февруарската инфлация в САЩ, които се оказаха почти в съответствие с очакванията.

„Не смятаме, че Фед ще е този, който ще убие настоящия икономически цикъл. В крайна сметка това, което определя края на тази експанзия, ще е на основата на това дали ще имаме някакъв шок“, коментира Габриела Сантос, пазарен стратег на JPMorgan Asset Management пред CNBC.

Инвеститорите ще получат още инфлационни данни в четвъртък, когато ще бъде публикуван индексът за цените на производител в САЩ за февруари.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 4,178% и 4,343%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, е на червено с лек спад от близо 0,1% до 102,89 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се увеличава. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с близо 2,3% до 83,76 долара за барел. Тези върху американския сорт WTI пък прибавят към цената си 2,6% до 79,58 долара за барел.

Златото също поскъпва с 0,3% до 2171,9 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 16 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още