IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телелинк БСГ“ ликвидира дъщерното си дружество в Черна гора

За 2023 г. дъщерното дружество отчита загуба в размер на 16 хил. евро

10:45 | 15.03.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД предприема действия по доброволна ликвидация на дъщерното си дружество в Черна гора, обявиха от компанията чрез съобщение в сайта x3news.com.  

По предварителни данни за отчетната 2023 г. дъщерното дружество е реализирало приходи от търговската си дейност в размер на 98 хил. евро, като отчита загуба в размер на 16 хил. евро за годината. Решението за доброволна ликвидация е одобрено от надзорния съвет на компанията на 10 януари 2024 г., а информацията беше оповестена и в отчета на „Телелинк БСГ“ за 2023 г.

Макар че в отчета за годината се открояват положителни тенденции относно развитието на групата на пазара в Югозападните Балкани, като фактор, ограничаващ ръста на групата през отчетния период, се отчитат продажбите, реализирани от „Комутел“, „ТБС Черна Гора“, „Телелинк Босна“ и „Телелинк Словения“, отбелязали спад от 32% (15,424 млн. лв.). По тази причина развитието на продажбите от Средните Западни Балкани се свежда до минимален ръст от 0,3% и занижен комбиниран принос към консолидираните продажби от 27% (в сравнение с 32% през 2022 г.)

Именно по повод оповестената на 29 февруари информация за финансовото състояние на консолидирана основа, „ТБСГ“ АД е предприело фактически действия по осъществяване на ликвидацията и съответните документи за вписване на ликвидацията са подадени в Централния регистър на стопанските субекти на Република Черна гора.

За 2023 г. „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ отчита нетни приходи от продажба в размер на 185,379 млн. лв., а общо приходите от дейността възлизат на 185,703 млн. лв. за 2023 г. Нетната печалба на дружеството за изминалата година е 9,083 млн. лв.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 15.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още