IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на "Шелли груп" се местят на новия сегмент на БФБ за двойно листване*

Компанията е подала заявление към борсата за трансфера

08:01 | 25.04.24 г.
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Ръководството на „Шелли груп“ АД е подало заявление за преместване на акциите на дружеството на новия сегмент на Българската фондова борса (БФБ) EuroBridge Market, става ясно от съобщение на БФБ-София, публикувано на сайта ѝ.

Съветът на директорите на БФБ-София е одобрил по-късно днес преместването на емисията от сегмент „Премиум“ на EuroBridge Market. В съобщение на борсата се посочва, че конкретната дата ще бъде оповестена допълнително.

С преминаването от специализирана търговия на Франкфуртската фондова борса към изцяло електронната платформа за търговия XETRA „Шелли груп“ очаква по-ликвидна търговия с акциите и разширяване на инвеститорската база, посочват от компанията в съобщение, публикувано на сайта x3news.com.

Сегментът EuroBridge Market беше представен на събитие на БФБ в началото на април. Той позволява двойно листване на компаниите едновременно на БФБ-София и на Xetra във Франкфурт.

Още тогава беше обявено, че „Шелли груп“ ще е първата акция, която ще се търгува в този сегмент от основен пазар на БФБ, тъй като акциите ѝ са листнати на Франкфуртската фондова борса, т.е. компанията има най-голяма готовност за прехвърлянето.

Акциите на „Шелли груп“ поскъпват повече от три пъти в последната година, а пазарната капитализация надвишава 1,2 млрд. лева. Дружеството е на второ място на БФБ-София по пазарна капитализация.

Акциите на дружеството в момента се търгуват на цена, която е малко по-ниска от рекордната, достигната на 14 март, от 70 лева за брой.

В началото на април компанията обяви, че според предварителните данни през първото тримесечие продажбите нарастват с 45,5% на годишна база до 40,2 млн. лева (20,5 млн. евро). За текущата 2024 финансова година ръководството на дружеството очаква продажбите на устройства и свързани услуги да достигнат 205,4 млн. лева (105 млн. евро).

За печалбата преди лихви и данъци (EBIT) компанията прогнозира да достигне 50,9 млн. лева (26 млн. евро).

Консолидираният отчет на „Шелли груп“ ще бъде публикуван на 15 май 2024 г. след затваряне на търговията на БФБ-София.

* Допълнена информация

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 25.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още