IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се понижава за първи път от 7 дни*

Акциите на Warner Bros Discovery поевтиняха с 2%

17:18 | 09.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Акциите на Wall Street поевтиняват в началото на днешната борсова сесия, докато трейдърите оценяват новите данни за икономиката на САЩ, предаде CNBC.

Индексът Dow Jones се понижава с 15 пункта, или с по-малко от 0,1%. Ако завърши деня на червено, шестдневната печеливша серия на показателя ще бъде прекъсната. Широкият измерител S&P 500 и технологичният индекс Nasdaq Composite се колебаят около повърхността.

Първоначално подадените молби за обезщетения за безработица в САЩ са достигнали най-високото си ниво от края на август 2023 г. Това е потенциален знак, че иначе стабилният пазар на труда в страната се променя.

Заявленията за помощи за безработица възлизат на 231 000 за седмицата, приключила на 4 май. Това е с 22 000 повече от предходния период и осезаемо над прогнозата на Dow Jones за 214 000, става ясно от публикувани в четвъртък данни на Министерството на труда.

Тези данни дадоха надежда на инвеститорите, че Федералният резерв все пак ще предприеме намаляване на лихвените проценти в някакъв момент през тази година.

Междувременно новият пакет от тримесечни отчети за приходите на компаниите се оказа под очакванията на Wall Street. Акциите на Warner Bros Discovery поевтиняват с 2%, след като развлекателният конгломерат не успя да отчете печалба за първите три месеца на годината. Акциите на компанията за полупроводници Arm поевтиняват с повече от 6% заради не особено добрите прогнози за приходите в обозримо бъдеще.

На този фон акциите на Airbnb поевтиняват със 7 на сто, след като влошаващите се перспективи засенчиха резултатите за първото тримесечие.

В началото на сесията доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се покачва до 4,498%, а тази по 30-годишните облигации - до 4,664%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, регистрира намаление от 0,17% до 105,38 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскупват с 0,11% до 83,67 долара за барел, а тези върху сорта WTI – с 0,22% до 79,16 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,22 на сто до 2327,4 долара за тройунция.

Данните са актуални към 16:50 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 09.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още