IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се насочват към седмични ръстове въпреки колеблив старт на сесията*

Цената на книжата на Reddit се повишава с над 8,8 на сто, след като стана ясно, че компанията е сключила партньорство с OpenAI

18:06 | 17.05.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Повечето основни американски борсови индекси започват последната сесия от седмицата с леки понижения, след като предходния ден Dow за кратко успя да премине границата от 40 000 пункта, съобщава CNBC.

Въпреки слабия край на предходната сесия и колебливия старт на тази индексите са напът да запишат седмични ръстове.

Dow Jones Industrial Average напредва с 0,08% до 39 899,41 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 0,01% до 5296,39 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчита понижение от 0,05 на сто до 16 689,63 пункта.

За седмицата Dow е напред с около 0,9%, S&P 500 - с 1,4 на сто, а Nasdaq - с 2,2 на сто.

Акциите на DXC Technology поевтиняват с над 19%, след като компанията за IT мениджмънт прогнозира приходи за първото тримесечие и за цялата година, които се оказаха под очакванията, и смята, че клиентите ще останат по-предпазливи към разходите си заради макроикономическата несигурност.

Цената на книжата на Reddit Inc. се повишава с над 8,8 на сто, след като стана ясно, че компанията е сключила партньорство с OpenAI, за да добави съдържанието си към популярния чатбот ChatGPT. Сделката подчертава опита на Reddit да се диверсифицира отвъд рекламния си бизнес и следва скорошното партньорство с Alphabet, предоставяйки съдържанието си за обучение на моделите с изкуствен интелект (AI) на Google.

Акциите на американския производител на електромобили Tesla поевтиняват с 0,4 на сто, въпреки че стана ясно, че компанията планира да засили присъствието си в Китай и да се възползва от информацията в караните там електромобили, като създаде местен център за събиране и обработка на данни.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 17 май. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 17 май.

Ден по-рано бяха публикувани данните за производствената дейност в САЩ, която остава непроменена през април на фона на спада на фабричната активност. Производството във фабрики, мини и комунални услуги остава непроменено след ревизираното надолу увеличение от 0,1% месец по-рано, показват данни на Федералния резерв.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нараства съответно до 4,402% и 5,544 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, записва ръст от 0,11 на сто до 104,58 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент расте с 0,20 на сто до 83,44 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпват с 0,23 на сто до 79,41 долара за барел.

Цената на златото се увеличава с 0,5% до 2387,85 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 17.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още