IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS вероятно ще отложи отчета си за второто тримесечие за края на август

Поради нефинализирани подробности за държавната подкрепа при поглъщането на Credit Suisse и различните счетоводни системи на двете банки отчетът ще се забави

14:30 | 04.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Швейцарският кредитор UBS Group AG може да отложи публикуването на финансовите си резултати за второто тримесечие до края на август, когато ще има възможност да предостави актуална информация относно плановете си за местния бизнес на Credit Suisse Group AG, съобщава Financial Times.

UBS трябва да представи отчета си на 25 юли, но редица нефинализирани подробности за държавната подкрепа при извънредното поглъщане на Credit Suisse и различните счетоводни системи на двете банки ще доведат до отлагане на публикуването на данните, изтъкват от FT, позовавайки се на източници, запознати с темата.

Базираният в Цюрих кредитор очаква печалба от около 34,8 млрд. долара в резултат на спасяването на Credit Suisse, като същевременно предупреждава, че също така е изправен пред потенциални правни и регулаторни разходи в размер на милиарди долара.

Въпреки че се възползва от държавна гаранция от 9 млрд. швейцарски франка (9,9 млрд. долара) за определена част от загубите, които може да понесе по позициите на Credit Suisse, главният изпълнителен директор Серджо Ермоти каза, че е „изключително малко вероятно“ правителството да поеме финансов удар.

Анализаторите посочиха, че местният бизнес на Credit Suisse, Swiss Universal Bank, вероятно струва няколко пъти повече от това, което UBS е платила за компанията.

През втората половина на май Европейската комисия (ЕК) одобри придобиването на Credit Suisse, след като регулаторите заявиха, че сделката няма да доведе до значителни проблеми относно конкуренцията.

ЕК одобри сливането след бърз едномесечен преглед на условията, който показа, че конкуренцията няма да бъде засегната на „никой от изследваните пазари“ при управлението на богатството и активите, както и при инвестиционното банкиране.

„Комбинираното предприятие ще продължи да се сблъсква със значителен конкурентен натиск от широк кръг конкуренти на всички тези пазари“, става ясно от изявление на ЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 04.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още