IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Smart Factoring предлага нови финансови решения за бърз достъп до оборотни средства

Компанията осигурява по-бърз процес на одобрение и персонализирани факторинг решения

12:36 | 27.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Екипът на Smart Factoring
Екипът на Smart Factoring

Осигуряването на финансови ресурси носи предизвикателствата на своето време. Глобалните политически и икономически процеси, нарушените вериги за доставки, забавените плащания, междуфирмената задлъжнялост и лошите вземания изправят фирмите пред трудни решения как да предпазят бизнеса си от рискове и едновременно с това да подобрят финансовите си резултати.

От години се наблюдава ръст на факторинговите сделки като алтернатива за финансиране на предприятията с оборотни средства. С тях се постига ликвидност в краткосрочен и рентабилност в дългосрочен план. Предпочитанията и изборът на фирмите се отплаща с възможност да обогатят асортимента на предлаганите услуги, да регулират паричните потоци и да контролират погасяването на задълженията.

Все повече лидери на компании в България търсят онлайн решения, които пестят тяхното време и им позволяват да се концентрират върху ценното за тях, а именно разрастването на бизнеса.

Ръстът на финансирането на вземания вече традиционно минава чрез цифрова трансформация, която осигурява прозрачност и сигурност на финансовите трансакции.

Все повече компании търсят добрите решения на дигиталния факторинг. Той съчетава модерно решение с дигитализиран клиентски портал, по-бързи и достъпни процеси на одобрение, персонализирани факторинг решения и гъвкавост.

Иновацията Smart Factoring

Мултинационалната верига YNV Group обяви разширяването на своето портфолио от бизнеси, представяйки на пазара в България своето “умно” факторинг решение - Smart Factoring. С него компанията отговаря на нуждите на индустрията за изцяло дигитализиран модел на управление на факторинг процеса – от кандидатстване до управление на трансакциите.

Целта на Smart Factoring е да направи този вид финансиране много по-модерно в сравнение със съществуващите решения, по-достъпно, бързо и атрактивно за бизнеса у нас, обясняват от компанията.

Предложението им на българския пазар включва дигитализиран клиентски портал, по-бърз процес на одобрение, персонализирани факторинг решения и гъвкавост. В Smart Factoring се надяват, че с експертиза, лично отношение и опростена структура на работа ще предложат на клиентите услуга, която ще им позволи да осигурят растеж на бизнеса си, а компанията ще зададе стандарт за нововъведения във финансирането.

Чрез различните услуги на Smart Factoring бизнесът си осигурява по-бързо оборотен капитал, увеличени продажби, подобрено платежно поведение на купувачите, кредитна проверка и защита при нови клиенти. Основно предимство е, че услугите на Smart Factoring не изискват допълнително обезпечение, когато осигуряват финансиране на вземания.

За устойчиво развитие на бизнеса

„Малкият и среден бизнес са сърцето на българската икономика, но тяхната амбиция за растеж често среща трудности при осигуряване на необходимото финансиране. Smart Factoring вижда възможност за промяна на средата, като прави деловата реалност по-лесна, по-бърза и по-продуктивна за устойчиво развитие на бизнеса“, коментира Силвия Младенова, главен изпълнителен директор на компанията.

Тя посочи, че Smart Factoring прилага опростен процес на одобрение, без тромава бюрокрация, дигитално разписване на договора и прехвърляне на вземания.

Заявете своята безплатна консултация с експерт от Smart Factoring сега

Да разгърнеш потенциала си     

Когато бизнесът получи модерно финансово решение, различно от традиционното финансиране, той оценява конкурентните предимства на дигиталния факторинг.

Сред видовете факторинг решения в портфолиото с услуги на Smart Factoring фигурират вътрешен факторинг с регрес и без регрес, експортен факторинг без регрес и сконтиране на единични фактури.

Компанията реагира бързо и предлага решения според нуждите на клиентите. Договореностите са персонализирани, за да отговорят на специфичните изисквания за парични потоци на фирмите.

Очакванията са от услугите на Smart Factoring да се възползват компании с контрагенти, при които се налага разсрочено плащане, както и фирми, които навлизат в нови пазари и имат нужда от стабилен паричен поток.

Много малки бизнеси сега предлагат по-ниски цени само за да си гарантират, че ще им се плати по-рано. С получените средства от дигиталния факторинг няма да им се налага да правят отстъпки от цените си, защото ще разполагат с надежден паричен поток и могат да изпълнят стратегическите си цели.

Smart Factoring е подходящо решение и за сезонни и експортни фирми, които зависят от външни фактори. С помощта на услугата те не трябва да се тревожат за проблеми с паричния поток, причинени от дълги платежни цикли или забавени плащания. Редуцира се и рискът от неплащане от международни клиенти.

Да следваш добрия пример

Много са предприятията, които могат да използват услугите на компанията – производители, дистрибутори и доставчици на услуги от всички сектори на индустрията и търговията.

Собственик сте на малък бизнес, или сте търговски мениджър на фирма с 50 служители, или пък сте финансов директор на експортно ориентиран производител. Намирате се в Пазарджик, София, Пловдив... Занимавате се например с търговия с химикали за селскостопанската промишленост, или с бързооборотни стоки, или пък произвеждате електронни компоненти. Фирмата ви може да има по-малко от 10 работници или пък 100 служители - услугите на интелигентния факторинг са подходящи за всички тези случаи.

Идеята да се възползвате от него е да постигнете устойчив растеж, разширяване на клиентската база, ръст на печалбите, инвестиции в ново оборудване и технологии за разширяване на продуктовата линия, и от там – повече клиенти.

С управлението на дигиталната услуга получавате договаряне при най-добри ценови условия, ефективно разпределение на паричните потоци, и по-голям пазар на предлаганите продукти. В резултат на доброто управление и увеличения паричен поток може да предприемете намаление на дълга и съответно риска.

Добавена стойност за финансовия ресурс

Smart Factoring дава заявка да изведе финансовата услуга факторинг на ново ниво чрез напълно дигитализиран продукт за управление на всички процеси.

От компанията уверяват, че фирмите ще имат бърз достъп до капитал чрез дигиталната платформа, която спестява тежкия процес на администриране и събиране на вземанията с много фактури. Безплатната консултация с експерт от екипа на Smart Factoring или използването на приложението от платформата може да ориентира всяка българска фирма, независимо от нейния размер. 

Заявете своята безплатна консултация с експерт от Smart Factoring сега

Последна актуализация: 14:23 | 27.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още