IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Дайнърс клуб България“ прекратява дейността си като платежна институция

Първа инвестиционна банка ще приема Diners Club карти в България, за да могат клиентите да ползват картите си при търговци и банкомати до края на годината

17:46 | 15.02.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Дайнърс клуб България“ прекратява своята дейност като платежна институция от 15 април 2024 г. Българската народна банка даде съгласието си за това след постъпило от дружеството заявление, съобщи пресцентърът на централната банка.

От средата на април се обезсилва издаденият на „Дайнърс клуб България“ АД лиценз за предоставяне на платежни услуги по Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС) – изпълнение на кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи, изпълнение на платежни операции чрез платежни карти или други подобни инструменти, когато средствата са част от отпуснат на ползвателя на платежни услуги кредит, и издаване на платежни инструменти и приемане на плащания с платежни инструменти.

На сайта на „Дайнърс клуб България“ има съобщение на дружеството до клиентите, на които са изпратени предизвестия за прекратяване на договора.

По-нататъшното приемане на Diners Club карти в България ще продължи в сътрудничество с Fibank (Първа инвестиционна банка).  Fibank ще продължи да работи в партньорство с водещите банки и платежни институции в България, за да осигури възможност до края на 2024 г.  картодържателите на Diners Club Network Alliance Partners да продължат да използват своите карти в България при търговци и банкомати, информират от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 15.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още