IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкман-Фрийд спира дейността на Alameda

FTX „прекарва седмицата, правейки всичко възможно, за да наберем ликвидност“, съобщи той в Twitter

18:47 | 10.11.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Някогашният любимец на криптосредите Сам Банкман-Фрийд обяви, че спира дейността на компанията си за търговия с криптоактиви Alameda Research в опит да се пребори за спасяването на проблемната си борса FTX.com.

Бившият милиардер, който в сряда заяви пред инвеститори, че може би ще се стигне до фалит на платформата, ако не бъдат намерени спасителни средства, обяви решението си за Alameda в серия от туитове, цитирани от Bloomberg. В тях той заяви още, че FTX „прекарва седмицата, правейки всичко възможно, за да наберем ликвидност“.

Alameda Research бе ключова част от криптоимперията на Банкман-Фрийд и въпросите около баланса ѝ бяха сред причините за проблемите на FTX след статия на CoinDesk по-рано този месец.

„Няма начин Alameda да може да оперира в момента, дори FTX да не беше затънала в проблеми“, коментира Колин Плат, криптовалутен консултант. „Това е бизнес, който разчита на доверието на контрагентите си, а доверието в Alameda бе непоправимо нарушено“, допълва той.

Днешното обявление на Банкман-Фрийд е поредното от серия развития на сагата около бизнес империята му от последните дни. Началото бе дадено, след като основателят на Binance и ключов конкурент Чанпън Джао продава FTT монети – издавани от FTX, на стойност 530 млн. долара. Впоследствие Джао заяви, че има необвързващо споразумение с Банкман-Фрийд да купи проблемната му борса – сделка, от която впоследствие се оттегли.

В момента FTX е в процес на набиране на свеж капитал, който да компенсира потребители и инвеститори, каза Банкман-Фрийд. Той също така подчерта, че FTX.US не е засегната финансово и е „100% ликвидна“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 10.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 1 година
нема се косиш баце, сега ще береш срам 4-5 месеца, това е част от играта.Но парите от балъците ще си останат при теб и живота ти ще е лек след това! честита пенсия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още