IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите са изтеглили 779 млн. долара от Binance за 24 часа

При американското подразделение Binance.US отливът е от 13 млн. долара, посочват от Nansen

17:00 | 06.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Инвеститорите са изтеглили около 790 млн. долара от криптоборсата Binance и американското ѝ подразделение през последните 24 часа, показват данни на Nansen от вторник – ден след като американските власти заведоха дело и срещу двете борси, съобщава Ройтерс.

Binance отчита нетен отлив на криптовалути за 778,6 млн. долара от блокчейна етериум. При американското подразделение Binance.US отливът е от 13 млн. долара, посочват от Nansen.

И двете борси не са отговорили веднага на запитване за коментар от Ройтерс във връзка с отлива на средства.

Според американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) Binance, нейният главен изпълнителен директор Чанпън Джао и операторът на Binance.US са участвали в „измамна мрежа“, за да се укрият от американското законодателство.

SEC твърди в 13 обвинения, че Binance изкуствено е надула своите обеми на търговия, отклонила е средства на клиенти, не е успяла да ограничи клиентите в САЩ от своята платформа (каквито изисквания имаше SEC - бел. ред.) и е подвела инвеститорите относно своя контрол за наблюдение на пазара.

По-рано от Binance.US посочиха в Twitter, че делото е „неоправдано с факти, по закон и по собствените прецеденти на Комисията“. В позиция от понеделник от Binance посочват, че компанията е сътрудничила на разследванията на SEC и е „работила усилено, за да отговори на техните въпроси и да отговори на техните опасения“, включително като се опитва да постигне споразумение чрез преговори.

Действията на регулатора срещу най-голямата криптоборса в света се отразиха на цените на криптовалутите, ударени още повече от последвалото дело и срещу Coinbase.

„Това е нов удар по криптоиндустрията и криптоборсите по света“, коментира Тони Сикамор, пазарен анализатор на IG Markets, за делото на SEC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 06.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още