IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Societe Generale стана първата компания с френски криптолиценз

SG Forge има лиценз да предлага покупка и продажба, борсови услуги и надзор на дигитални активи от 18 юли

17:10 | 19.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптоподразделението на Societe Generale – SG Forge, стана първата компания, която получи лиценз за предлагане на криптоуслуги във Франция от финансовия регулатор на страната.

SG Forge има лиценз да предлага покупка и продажба, борсови услуги и надзор на дигитални активи от 18 юли, става ясно от сайта на Службата за финансови пазари на страната, цитиран от CoinDesk.

Въпреки че десетки криптофирми, включително и най-голямата в света криптоборса Binance, са регистрирани към регулатора, криптоподразделението на третата по големина банка във Франция е първото с лиценз.

Регистрацията е необходима за фирми, които предлагат надзор, борсови и търговски услуги за дигитални активи във Франция.

Лицензирането изисква от компаниите да са установени в страната и да спазват съответни изисквания по отношение на организацията, финансовите си ресурси и бизнес дейността, посочват от Службата за финансови пазари.

По тази причина притежаването на лиценз показва по-голямо съответствие с регулаторните изисквания, отколкото само регистрацията.

С полученото одобрение компанията „потвърждава пионерската си роля в екосистемата на криптоактивите“, коментира главният изпълнителен директор на SG Forge Жан-Марк Стенгер в позиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 19.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още