IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FTX обмисля три предложения за възобновяване на дейността си

Възможностите включват продажба на цялата борса или включване на партньор, както и евентуално подновяване на дейността самостоятелно

13:19 | 25.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Фалиралата криптоборса FTX Trading Ltd. обмисля три предложения за подновяване на търговията. Тя бе една от най-големите платформи по рода си в света, преди да потъна във фалит и обвинения за злоупотреби.

Компанията ще вземе решение за това как да продължи до средата на декември, заяви инвестиционният ѝ банкер Кевин М. Кофски от Perella Weinberg Partners по време на изслушване пред съда във вторник. FTX преговаря за подробностите около потенциална обвързваща оферта с инвеститори, заяви той.

Възможностите включват продажба на цялата борса или включване на партньор, който да помогне за възстановяването на дейността, каза Кофски. FTX също така обмисля и евентуално подновяване на дейността самостоятелно, допълни той.

„Ангажираме се с различни страни ежедневно“, каза Кофски, без обаче да посочва конкретни имена.

Откакто подаде документи за фалит миналата година, FTX се опитва да набере средства, за да се изплати на кредиторите си. Администраторите на борсата досега успяха да възстановят около 7 млрд. долара активи, включително 3,4 млрд. долара под формата на криптовалути, става ясно от съдебни документи.

FTX и основните групи кредитори като цяло постигнаха споразумения по някои от най-трудните си спорове в делото, което ще позволи на компанията да подаде подробен план за изплащане на задълженията си през декември, заяви адвокатът ѝ Андрю Дитрих пред съда.

Съоснователят на FTX Сам Банкман-Фрийд подаде оставка като главен изпълнителен директор миналата година, след като компанията бе принудена да прекрати дейност. В момента срещу него се води дело в Ню Йорк по обвинения, че е пренасочвал пари от потребителите на FTX към друга компания – Alameda Research. Предполага се, че парите са били използвани за рискова търговия, политически дарения и покупка на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 25.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още