IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Де Мео: Renault е на прав път с новия си електромобил

Моделът Megane E-Tech е най-продаваният електромобил във Франция през юли

18:37 | 07.08.22 г.
Де Мео: Renault е на прав път с новия си електромобил

Главният изпълнителен директор на Renault Лука де Мео заяви, че възприемането от клиентите на новия модел електромобил Megane E-Tech показва, че френският автомобилен производител е на прав път в процеса си на трансформиране в момент на нараснали предизвикателства за автомобилната индустрия, предава Bloomberg.

Renault е продала 25 хил. автомобила Megane E-Tech за три месеца, съобщи 55-годишният главен изпълнителен директор в интервю за Journal de Dimanche, публикувано в неделното му издание. Общият брой на новорегистрираните автомобили намалява тази година във Франция.

„Демократизирането на електромобила ще се случи в Европа и включва продукти на достъпни цени“, коментира Де Мео пред изданието. Въпреки това разходите за необходимите материали за батериите на електромобилите растат и това означава, че „уравнението е трудно“, допълва той.

Моделът Megane E-Tech, който е широко рекламиран във френските медии, е най-продаваният електромобил в страната през юли, сочат данни на Avere-France. Цената на акциите на френския концерн Renault расте, докато главният изпълнителен директор Лука де Мео обмисля експанзия при електромобилите. Графика: Bloomberg LP Цената на акциите на френския концерн Renault расте, докато главният изпълнителен директор Лука де Мео обмисля експанзия при електромобилите. Графика: Bloomberg LP

Renault разчита, че новите серии електромобили ще се опълчат на конкуренти като Volkswagen и Stellantis, докато европейските автомобилни компании се борят с недостига на полупроводници и ускоряващата се инфлация, които може да повлияят на възможностите на потребителите да харчат пари за по-скъпи електромобили.

На 29 юли Renault повиши прогнозата си за 2022 г., след като отчете нетна загуба през първото полугодие.

„Нашето представяне през първото полугодие и повишените очаквания за цялата година трябва да успокоят тези, които заявиха, че Renault не може да оцелее“, коментира Де Мео.

„Преструктурирането и силното управление на Renault се отплащат“, отбеляза анализаторът Даниел Роеска от Bernstein & Co. в бележка до клиенти от 4 август. Въпреки това „нещата може да се променят през 2023 г.“, тъй като автомобилният концерн е изправен пред многобройни проблеми, допълни той.

Де Мео обеща да даде повече подробности за плана си за засилване на бизнеса с електромобили и коли с двигатели с вътрешно горене през есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Автомобили виж още

Коментари

Финанси виж още