IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda свива производството си в Япония

Устойчивите проблеми с доставките и логистиката продължават да оказват натиск върху автомобилния сектор

10:38 | 23.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Toru Hanai/Bloomberg </em></p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Honda Motor Co заяви, че ще свие производството си в Япония с до 30% през следващия месец, пише Ройтерс.

Причина за промяната в плановете са устойчивите проблеми с веригите на доставки, както и нарушенията при логистиката.

Две от линиите в завода на производителя в град Судзука, префектура Мие ще свият производството си с около 10% през този месец и с около 30% в началото на август спрямо предишно обявените планове, заявиха от Honda.

Междувременно заводът на компанията в префектура Сайтама, северно от столицата Токио, също ще намали продукцията с около 10% в началото на осмия месец.

Към момента японският гигант не е обявил публично месечните си цели за производство.

Компанията не е единствената, която страда от проблемите с доставките и логистиката. Автомобилният сектор продължава да е подлаган да натиска на ефекта от блокиранията в Китай, наложени заради Covid-19, и на недостига на чипове.

По-рано тази седмица Toyota Motor Corp също посочи, че производството на компанията в световен мащаб ще достигне около 700 хил. единици през август, което е с близо 18% по-ниско от обявеното в началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още