IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовниците Rolex поскъпват в САЩ и Великобритания

Цената на популярните модели на компанията е нараснала в двете страни в началото на 2023 г.

18:57 | 03.01.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Rolex повиши цените в САЩ и Великобритания със средно около 2,5%, поредното увеличение за водещата швейцарска марка часовници, съобщават анализатори от Barclays, цитирани от Bloomberg.

Цената на най-популярните модели Rolex се е повишила с между 1% и малко над 3% във Великобритания и в САЩ в началото на тази година, отбелязва Barclays, която следи данни и за двата пазара. Цените на Rolex са нараснали средно с около 2,6% във Великобритания и с 2,2 на сто в САЩ, отбелязват анализаторите.

Rolex често повишава цените веднъж в годината, обичайно през януари, но увеличи цените за някои модели, включително Submariner и Daytona, за втори път във Великобритания и Европа през септември и ноември в отговор на валутните колебания и силния американски долар.

Новото повишение показва, че швейцарският гигант в производството на часовници смята, че може да вдигне цените, за да предпази маржовете си на фона на ускоряващата се инфлация, без да вреди на търсенето. Barclays отбелязва, че ръстът на цените ще е от полза за търговци на дребно, включително Watches of Switzerland Group, най-големия търговец с часовници Rolex във Великобритания, който получава около половината от приходите от бранда. Rolex вдига цените отново. Графика: Bloomberg LP Rolex вдига цените отново. Графика: Bloomberg LP

Говорител на компанията в Женева не е отговорил на молба за коментар.

„Инвеститорите са свикнали с повишения на цените като ключова характеристика на тази привлекателна индустрия, но е насърчително да видим, че тенденцията продължава, тъй като според нас тя няма да се отрази значително на обемите“, коментират анализаторите на Barclays Ричард Тейлър и Палав Митал в коментар за клиенти.

Rolex повиши цените на повечето пазари с около 3,5% миналия януари. Компанията приложи ново повишение от 5% във Великобритания и сходен ръст в Европа през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 03.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още