IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И нека силата бъде с... Украйна

Актьорът Марк Хамил ще продава плакати с автограф в подкрепа на Украйна

10:06 | 03.02.23 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Rich Fury/Getty Images
Снимка: Rich Fury/Getty Images

Обичате „Междузвездни войни“? Мразите Владимир Путин? Тогава е добра новина, че Люк Скайуокър започва да продава плакати с автограф, за да събере пари да поддържа доставките на дронове за украинската армия.

„Решихме да разпишем плакати на „Междузвездни войни“, в ограничено количество“, каза Марк Хамил, актьорът в ролята на Скайуокър в култовите филми, в ексклузивно интервю за Politico. „За наистина сериозните колекционери – особено онези, които имат разполагаеми доходи – можете да получите много повече пари... отколкото можете да си представите“.

Как точно плакатите ще бъдат предложени за продажба още не е решено, но идеята „стотици и хиляди хора да влязат [в конкуренция и търг], това е умно“, каза Хамил.

Очаква се продажбата на плакатите да започне следващата седмица и се случва точно преди първата година от началото на войната в Украйна на 24 февруари, като министърът на отбраната на Украйна Олексей Резников казва, че Русия планира голяма офанзива.

Това наистина е завръщането на джедаите – Хамил разкрива, че не е продавал продукти с автограф от 2017 г., когато „Междузвездни войни: Последният джедай“ излезе на екран. „Това просто не е нещо, което правя“, казва той, добавяйки, че е щастлив да го направи в подкрепа на Украйна, чиято продължаваща борба срещу Русия „не е нищо по-малко от вдъхновяваща“.

Хамил казва, че нещо, което е научил от света на „Междузвездни войни“, е да правиш „правилното нещо за доброто на всички, а не всичко да е само за личен интерес“, добавяйки, че сравняването на двата свята не трябва да омаловажава „истинските ужаси на това, пред което са изправени украинците“.

„Едното наистина е приказка за деца, първоначално именно това беше „Междузвездни войни“. А реалността, суровата реалност на това, което се случва в Украйна, е ужасяваща“, казва той.

Събраните средства от продажбата на плакатите ще отиде за платформата за събиране на пари за Украйна United24. Хамил стана посланик на проекта „Армия от дронове“ на платформата през септември, след като украинският президент Володимир Зеленски лично го помоли да се присъедини към борбата срещу „империята на злото“, както нарича Русия – препратка към Галактическата империя, бруталната диктатура, водена от злия Палпатин в сагата „Междузвездни войни“.

Актьорът казва, че е „развълнуван“, че проектът за набиране на средства се е превърнал в такова „огромно, световно събитие“, допълвайки, че „всичко, което мога да направя, колкото и малко да е то, е нещо, което се чувствам задължен да направя“.

„Армията от дронове“ включва доставка, поддръжка и обучение на дронове, използвани за наблюдение на фронтовата линия, показва уебсайтът на проекта. „Дроновете са толкова жизненоважни в този конфликт. Те са очите в небето. Те защитават границата, наблюдават“, каза Хамил.

Проектът е съвместно предприятие между украинските въоръжени сили, министерството на цифровата трансформация и United24. Платформата е създадена от Зеленски и досега е събрала над 1,8 млн. евро.

Други знаменитости – включително групата Imagine Dragons и певицата и актриса Барбра Стрейзънд – също бяха посочени като посланици на платформата.

„Светлината ще победи тъмнината. Вярвам в това, нашите хора вярват в това“, каза Зеленски на Хамил по време на видео разговор миналата година, благодарейки му за подкрепата за украинския народ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 03.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 4
Alex Silver
преди 1 година
Само така! На секи пост по 10 картинки за вразумяване. Жалки сте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
Alex Silver
преди 1 година
То и Хитлер имаше голяма подкрепа от разни актьори. И дойде до Москва. А после се прибра в Берлин. Сега какво да чакаме? Берлин или Вашингтон?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още