IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от хазарт в Макао достигнаха тригодишен връх след бум на китайски туристи

Приходите от игри са нараснали с 247% през март

10:55 | 01.04.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Казината в Макао записаха най-добрия си месец от най-ранните дни на пандемията, като приходите от игри скочиха с 247% през март, предаде Bloomberg. Основният стимул за силния ръст идва от китайските туристи, които се насочиха към хазартния център след края на ограниченията за пътувания заради Covid.

Брутните приходи от игри са достигнали 12,7 млрд. патака (1,6 млрд. долара), сочат данни, публикувани от местното Бюро за инспекция и координация на игрите в събота.

Резултатът надмина средната прогноза на анализаторите за 205% увеличение на годишна база и е най-високият месечен приход от януари 2020 г.

Въпреки че приходите през март са нараснали с 23% спрямо предходния месец, те все още са с 51% по-малко от нивото от 2019 г.

Шестте оператора на казина в Макао се възстановяват от загубите си, чиято обща стойност се изчислява на 1,6 млрд. долара за период между 2020 г. и 2022 г., когато политиката на Китай за нулево разпространение на коронавируса и ограниченията за хазартния сектор държаха туристите далеч от Макао.

Общата посещаемост към средата на март е около 65 хил. души на ден, което е около 55% от нивата от 2019 г., изчислиха анализатори на Morgan Stanley преди дни.

Макао отчете 1,6 млн. туристически посещения през февруари, или средно дневно 57 хил., което е около 45% от нивата за 2019 г. Градът ще публикува данни за посещенията през март по-късно този месец.

Индекс на Bloomberg, който следи акциите на казино операторите в Макао, записа понижение от 0,5% през март, докато индексът Hang Seng се повиши с 3,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 01.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още