IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоурумът на „Булминт“ в София стана на 1 година

Обектът на българския частен монетен двор предлага инвестиционни кюлчета и монети, колекционерски и тематични медали от злато и сребро

10:17 | 04.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Булминт
Снимка: Булминт

Една година от откриването си отбелязва на Никулден – 6 декември, столичният шоурум на българския частен монетен двор „Булминт“. За една календарна година обектът, който се намира на ул. „Оборище“ 1, се превърна в разпознаваема и търсена локация не само за инвеститорите и колекционерите, но и за всички, които искат да направят уникални и ценни подаръци от злато и сребро за близки и приятели.

Шоурумът предлага пълната гама продукти от портфолиото на „Булминт“ – инвестиционни кюлчета и монети, колекционерски и тематични медали от злато и сребро, отсечени съгласно световните стандарти и изисквания за продукти от благородни метали.

Преди 1 година, като жест към жителите и гостите на София, „Булминт“ постави началото на възпоменателна емисия сребърни медали „#СОФИЯ“, която да включва най-разпознаваемите културно-архитектурни обекти на града. При откриването на шоурума през 2022 г. бе представен първият медал – Храм-паметникът „Св. Александър Невски“, а през настоящата година бе отсечен следващият продукт от колекцията – „Орлов мост“.

Екипът на шоурума в София отчита, че двата сребърни медала остават едни от често купуваните продукти със сантиментална и колекционерска стойност.

Снимка: Булминт Снимка: Булминт

Най-търсен продукт за момента, предвид наближаващите зимни празници, е „Сребърната паричка за питка“. Посветена е на една от най-спазваните български традиции – в обредния хляб на Бъдни вечер да се сложи сребърна паричка за късмет и плодородие. Освен ритуален характер, паричката има и колекционерска стойност – отсечена е от чисто сребро проба 999.9 във висше мат-гланцово качество.

Наред с подаръците, свързани с традиции, се търсят и такива, които са подходящи за любимия човек или семейство, като новите сребърни инвестиционни монети с бранда „Булминт“ – „Сребърен феникс“ и „Маори“, с тегло 1 трой унция и изящен proof-like финиш. Реверсът (гърбът) на двете монети изобразява лика на Крал Чарлз III, годината на издаване – 2023 г. и номиналната стойност – 2 новозеландски долара.

Аверсът на първата инвестиционна монета на „Булминт“ – „Сребърен Феникс“,  представя грациозното оперение на митичната птица, което сякаш се слива с пламъците, от които тя излиза. Дизайнът включва и латентно изображение за защита против фалшификация. При смяна на ъгъла, от който се наблюдава монетата, на мястото на стилизирания пламък се появява логото на „Булминт“.

Монетата „Маори“ е вдъхновена от мита за сътворението на света според коренното население на Нова Зеландия. Изделието е изработено от 1 унция инвестиционно сребро проба 999 в proof-like качество на отсичане. На реверса са отсечени образите на митичните Rangi и Papa – Небесният баща и Земната майка, от които произлиза светът според вярванията на маорите.

Снимка: Булминт Снимка: Булминт

Продуктите на „Булминт“ се предлагат и в онлайн магазина bulmint.com, а жителите и гостите на Пловдив могат да посетят шоурума на ул. „Отец Паисий“ 24.

Последна актуализация: 10:17 | 04.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още
Финанси виж още