IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС не позволи името на Пабло Ескобар да стане запазена марка

Обществеността „свързва името с трафик на наркотици и наркотероризъм", посочват в становище от Европейския съд в Люксембург

17:45 | 17.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Сувенири с лика на Пабло Ескобар: Снимка: EPA/Luis Eduardo Noriega Arboleda
Сувенири с лика на Пабло Ескобар: Снимка: EPA/Luis Eduardo Noriega Arboleda

Пабло Ескобар, името на покойния колумбийски наркокрал, не може да бъде регистрирано като търговска марка в Европейския съюз, тъй като това би нарушило „принципите на морала“, постановиха съдии.

Обществеността „свързва името с трафик на наркотици и наркотероризъм и с престъпленията и страданията, до които те са довели, а не с неговите евентуално добри дела в услуга на бедните в Колумбия“, се казва в становище на Европейския съд в Люксембург, цитирано от Bloomberg.

Искането е отправено от брата на Пабло – Роберто де Хесус Ескобар Гавириа.

Слагането на търговска марка на името е „против фундаменталните ценности и морални стандарти, доминиращи в испанското общество“, настоява съдът.

Братът на Пабло Ескобар е поискал да регистрира Pablo Escobar като европейска търговска марка за стоки и услуги в рамките на Службата за интелектуална собственост на ЕС през 2021 г. Той основава Escobar Inc. през 2015 г. – компания, която в момента продава криптовалутата Escobar cash на сайта си.

В миналото компанията е била обвинявана, че продава мобилни телефони, които така и не са били доставяни на клиентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 17.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още