IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Аквамен и изгубеното кралство“ е най-гледаният филм у нас в последния уикенд на 2023 г.

Втори в боксофиса е анимационният филм „Патешки истории“

17:52 | 02.01.24 г.
Снимка: Warner Bros. Pictures
Снимка: Warner Bros. Pictures

Най-новият филм от DC вселената „Аквамен и изгубеното кралство“ е бил най-гледаното заглавие в кината у нас в последния уикенд от 2023 година, сочат данните за българския боксофис.

Филмът с Джейсън Момоа, който е продължение на „Аквамен“, е бил гледан от почти 11 хил. зрители между 29 и 31 декември и е генерирал приходи от над 171 хил. лв. само за уикенда. За периода от премиерата си на 22 декември до 31 декември продукцията е привлякла близо 57 хил. зрители и приходи от близо 829 хил. лв.

На второ място в българския боксофис е анимацията „Патешки истории“, озвучавана в оригинал от звезди като Кийгън-Майкъл Кий, Дани Девито и Елизабет Банкс. За уикенда филмът е привлякъл 7670 зрители и приходи от 96 хил. лв., а за периода от премиерата си на 22 декември до края на годината е достигнал приходи от 349 хил. лв. и над 28 хил. зрители.

На трето място е филмът с Тимъти Шаламе „Уонка“, който в първата си седмица беше най-гледан и в САЩ, и в България. За третия си уикенд на екран филмът на Warner Bros. е имал общо над 5 хил. зрители у нас и е донесъл приходи от почти 63 хил. лв., а за периода от премиерата си на 15 декември до края на годината е бил гледан от над 37 хил. души и е отбелязал приходи от над 452 хил. лв.  

Сред най-гледаните през последния уикенд на годината е била и анимацията „Маша и мечока: двойно забавление“, следвана от филма на Ридли Скот „Наполеон“. Шести в боксофиса е „Гол за победа“ на Тайка Уайтити, с участието на Елизабет Мос и Майкъл Фасбендър. Анимацията на Disney „Желание“ е седмият най-гледан филм, а българският „Уроците на Блага“, носител на голямата награда на фестивала в Карлови Вари, остава на осмо място сред предпочитаните от зрителите заглавия. В топ 10 за последната седмица на годината попадат и „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ и „Момчето и чаплата“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 02.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още