IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Манчестър Юнайтед се сриват заради несигурност около продажбата му

Според медии собственикът на отбора - фамилия Глейзър, ще свали акциите му от пазара

14:56 | 05.09.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Акциите на Манчестър Юнайтед поевтиняват в предпазарната търговия в САЩ във вторник (5 септември) след доклад в Mail On Sunday, че фамилия Глейзър ще свали акциите на отбора от пазара, след като не успя да получи оферти, съответстващи на поисканата от тях цена, съобщава Bloomberg.

Акциите на отбора от английската Висша лига поевтиняха с 11% в предпазарната търговия, с което цената им се насочва към най-големия си еднодневен спад от месец. Спрямо последната цена на затваряне Манчестър Юнайтед бе оценяван на 3,9 млрд. долара.

Вестникът цитира източник с дългогодишни близки отношения с Глейзър, който казва, че семейството може да се опита да продаде клуба отново през 2025 г., когато подобрените условия може да привлекат повече кандидати. Говорител на Манчестър Юнайтед е отказал да коментира това, което те нарекоха „слухове и спекулации“, когато е получил запитване от Bloomberg.

Шейх Джасим бин Хамад ал-Тани, член на кралското семейство на Катар, и ръководителят на Ineos Джим Ратклиф отправиха оферти за закупуване на Манчестър Юнайтед от Глейзър, които са собственици на клуба от 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 05.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още