IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамско портмоне – 3 съвета как да изберем стилен аксесоар

Стилният дамски аксесоар се разпознава по това, че се вписва естествено в начина на обличане и хармонира с другите аксесоари

12:23 | 31.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: envato stock
Снимка: envato stock

Може да познаете жената с вкус не само по чантата, която носи, но и по портмонето ѝ. То говори красноречиво за нейния стил на живот и подсказва някои черти от характера ѝ. Деловите жени предпочитат често аксесоарите в черно и кафяво, които са лишени от всякаква набиваща се на очи декорация. Ако търсите обаче дамско портмоне за ежедневно носене, не се колебайте да изразите себе си чрез модел, който напълно отразява вашето настроение и предпочитания към материи, цветове и стилове.

Как да изберете дамски портмонета за различни поводи? 

Стилният дамски аксесоар се разпознава по това, че се вписва естествено в начина на обличане и хармонира с другите аксесоари, които носите. Днес може да откриете дамски портмонета в разнообразни формати, големини и различен начин на разпределение на отделенията. В https://obuvki.bg/c/aksesoari/kozhena-galanteriya/portfeili/damski-portfeili може да разгледате детайлно традиционни модели портфейли за жени, тип клъч, двойни, тройни, пътнически и други, както и да следите модните тенденции сезон след сезон.

Класическо решение за дамско портмоне е то да бъде едноцветно. Обикновено най-предпочитани са черното, кафявото, червеното, зелено и синьото. Ако искате да подчертаете женствеността си или пък просто харесвате по-романтичната гама, купете аксесоар в розово или пастелен цвят.

Докато разглеждате различните дамски портмонета, обърнете внимание на чантите, които най-често носите. Аксесоарите трябва да бъдат, ако не в тон, то близки като нюанси. Например към червена чанта смело може да подберете портмоне в цвят бордо, тъмнорозово или пък морковено.

По сходен начин подходете и към другите аксесоари, които носите – например часовниците. На https://obuvki.bg/c/aksesoari/chasovnitsi/damski може да се запознаете с актуалните за годината елегантни и спортни дамски часовници. Те ще ви заредят с допълнителна доза вдъхновение.

Дамско портмоне с копче, цип или комбиниран тип? 

Начинът на затваряне на аксесоара зависи изцяло от личните ви предпочитания. Дамско портмонес копче ще бъде отлично допълнение към елегантния ви начин на обличане. То стои шик при по-младежки визии. Ако имате навика да носите ценни вещи и повече монети, обърнете внимание на аксесоарите, които се затварят с цип. Той ще ви осигури по-надеждно затваряне.

Моделите със комбиниран начин на затваряне са широко разпространени. Те позволяват да носите със себе си разнородни дребни вещи – банкноти, монети, карти, визитки, снимки и т.н. Най-често ципът е отвътре и е предназначен за затваряне на отделението за монети. Копчето е финален щрих и затваря цялото дамско портмоне.

Други важни фактори при избор на дамско портмоне 

Разнообразието от дамски портмонета с красив дизайн и вълнуващ формат не бива да отвлича вниманието ви от важните фактори по време на покупка. Един от тях например е броят на отделенията за банкноти. Ако имате навика да държите в себе си пари в различна валута, препоръчително е да имате портмоне с поне две отделения за банкноти.

В последно време силно се търсят и аксесоари със защита срещу копиране на банкови карти. Докато разглеждате портмонетата, потърсете информация за наличието на точно такова специално отделение.

Ако обичате да пътувате или често сте на командировка, препоръчваме да изберете дамско портмоне за пътешественици. То е по-обемно и като големина може да наподоби неголяма дамска чанта. Това е така, тъй като в него трябва да може да поместите документи, билети, лична карта и паспорт, банкови карти и пари.

Последна актуализация: 14:33 | 31.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още
Финанси виж още