IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устойчивото търсене на луксозни стоки накара Macy's да повиши годишната си прогноза

Конкурентът Kohl's обаче е по-силно повлиян от ценово ориентираните потребители

15:54 | 17.11.22 г.
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Американската верига универсални луксозни магазини Macy’s повиши прогнозата за годишната си печалба благодарение на устойчивото търсене на костюми, рокли и козметични продукти от висок клас, тъй като по-заможните купувачи не са обезсърчени от инфлацията, предава Ройтерс.

Продажбите на луксозни стоки на Macy’s се справят сравнително добре, тъй като по-високоплатените купувачи са нетърпеливи да се върнат към социалните събития след пандемията и харчат спестяванията си за по-скъпи чанти, парфюми и дрехи.

Конкурентът Kohl’s обаче оттегли прогнозата за приходите и печалбата си за 2022 г., след като компанията, която обслужва повече клиенти с по-ниски доходи и предлага по-малко луксозни стоки, понесе удар от отслабването на търсенето поради покачващите се цени.

Цената на акциите на Macy’s нарасна с 8% преди началото на борсовия ден, докато книжата на Kohl’s се разделиха с 4% от стойността си, като компанията отдаде отмяната на прогнозите си и на изненадващото оттегляне на лидера си Мишел Гас.

Нивата на запасите на Macy’s са само с 4% по-високи на годишна база благодарение на големите намаления, целящи изчистване на излишния инвентар от по-евтино ежедневно и спортно облекло. За разлика от това инвентарът на Kohl’s е скочил с 34% през третото тримесечие.

Macy’s заяви, че очаква коригираната ѝ печалба за 2022 г. да е между 4,07 и 4,27 долара на акция, докато по-ранната прогноза беше за 4-4,20 долара на акция.

Като се изключат някои ефекти, Macy’s е спечелила по 52 цента на акция през тримесечието, завършило на 29 октомври. Това е над средната прогноза за 19 цента на акция по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 17.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още