IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турската LC Waikiki вижда възможности за растеж в Русия

Компанията планира да открие 100 нови магазина тази година

14:22 | 02.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Турската верига за облекло LC Waikiki вижда възможности за разрастване на руския пазар, съобщава турският в. "Дюня", цитирайки председателя на управителния съвет на компанията Вахап Кючюк.

Оценявайки пазарите, върху които се фокусират в чужбина през новия период, Кючюк посочва като целеви дестинации близките географски страни и Русия.

По отношение по-конкретно на руския пазар той посочва, че с изтеглянето на някои чуждестранни марки от Русия са се отворили нови възможности.

"С напускането на чуждестранните марки от Русия там започнаха да се появяват някои добри локации. Започнаха да се освобождават локации на марки като Zara, H&M, Mark&Spencer. По-голяма квадратура, по-достъпни цени. Там има възможност за растеж. Ако няма ембарго, Русия е чудесна възможност за турските марки", посочва Кючюк.

Той допълва, че LC Waikiki разполага с общо 1400 магазина и че тази година ще бъдат открити още 100 обекта, а броят на страните, където се продава продукцията на компанията, ще се увеличи от 56 на 60. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 02.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още