IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon започва да предлага месечен здравен абонаментен план в САЩ

Той е свързан с доставката на редица генерични лекарства до домовете на потребители

16:10 | 24.01.23 г.
Снимка: James MacDonald/Bloomberg
Снимка: James MacDonald/Bloomberg

Amazon.com заяви, че предлага месечен абонаментен план за 5 долара на американските членове на Prime, който ще покрие набор от генерични лекарства и тяхната доставка до вкъщи. С това гигантът в онлайн търговията увеличава усилията си в сферата на здравеопазването, предава Ройтерс.

Програмата, наречена RxPass, включва над 50 лекарства, насочени към повече от 80 хронични състояния като високо кръвно налягане, тревожност, диабет и други, обяви главният медицински директор на Amazon Pharmacy Вин Гупта.

Клиенти, записани в Medicare, Medicaid или други държавни здравни програми, няма да могат да се включат в услугата RxPass на Amazon Pharmacy.

Средно един член на Prime ще спести около 100 долара годишно с RxPass, коментира Джон Лав, който е вицепрезидент на Amazon Pharmacy. Членовете на Amazon Prime в повечето американски градове ще могат да се запишат за програмата от днес.

Абонаментът от 5 долара ще бъде без застраховка и ще е в допълнение към таксата за Prime, която струва 139 долара на година в Съединените щати.

Новата услуга е част от продължаващия фокус на Amazon върху здравното ѝ портфолио, което през последните години включва телемедицински услуги, доставка на лекарства, устройства за проследяване на здравни показатели и изследвания на ракови заболявания.

Придобиването на онлайн аптеката PillPack през 2018 г. помогна на гиганта да създаде сайт за доставка на лекарства с рецепти и за сравнения на цени. Сега новата аптечна инициатива се превръща във все по-голяма заплаха за аптеките CVS Health и Walgreens Boots Alliance.

„Вярваме, че много американци, особено тези, които страдат от хронични заболявания, ще спечелят от навлизането на Amazon във фармацията, от възможността да получат висококачествено изживяване, доставено до врата на ниска цена“, коментира Лав.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 24.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още