IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата стратегия на eBay започна да се отплаща

Компанията успя да успокои инвеститорите с новия си финансов отчет

10:12 | 27.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Интернет гигантът EBay даде прогноза за приходите за текущото тримесечие, която се оказа над очакванията на Wall Street. Това се случи, след като компанията успя да надмине прогнозите за тримесечието до края на март, тъй като се възползва от стратегията си за фокусиране върху продуктови категории, включително маратонки и часовници, предава Ройтерс.

Този подход на компанията за електронна търговия е свързан и с акцент върху колекционерски предмети и обновени продукти, които ѝ помагат да стмулира продажбите в момент, в който потребителските разходи се свиват заради ускояраващата се инфлация.

„Макроикономическата среда по целия свят остава динамична и несигурна предвид инфлацията и нарастващите лихвени проценти, както и заради подложеното на натиск потребителско доверие... Но нашите категории на фокус остават относително устойчиви“, коментира главният изпълнителен директор Джейми Яноне в интервю.

По-добрите резултати успокоиха инвеститорите, които по-рано тази година бяха притеснени, след като EBay каза, че слабото търсене ще продължи през първата половина на 2023 година. Цената на акциите на компанията нарасна с 5 на сто по време на следборсовата търговия.

EBay разширява списъците с ремонтирана електроника, луксозни чанти и часовници, както и с колекционерски стоки.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания сега очаква приходите ѝ за тримесечието до края на юни да са в диапазона от 2,47 млрд. до 2,54 млрд. долара, което е над средната прогноза на анализаторите за 2,43 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Приходите за последното тримесечие са се увеличили с 1% до 2,51 млрд. долара, също надминавайки очакванията за 2,48 млрд. долара. Коригираната печалба на акция от 1,11 долара също е над средната прогноза за 1,07 долара на акция.

Брутният обем на стоките – ключов показател за индустрията, който разкрива общата стойност на стоките и услугите, продадени на пазара – обаче е спаднал с 5% до 18,4 млрд. долара.

Цената на акциите на EBay нарасна с 4,6% от началото на годината в сравнение с 13,3% ръст на технологичния индекс Nasdaq.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 27.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още