IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Месечният абонамент за HBO Max в България поскъпва с 2 евро

Увеличават се и цените за Скандинавските пазари, Испания и Португалия

19:06 | 13.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

От днес, 13 юни 2023 г., цената на директния месечен абонамент за стрийминг платформата HBO Max в Скандинавия (Дания, Финландия, Норвегия и Швеция) и Испания ще се увеличи с равностойността на 1 евро на месец, а в България и Португалия - с 2 евро на месец.

Съществуващите директни абонати и абонати през магазини за приложения ще бъдат уведомени и ще видят увеличението на месечната си такса, което ще влезе в сила в следващия им цикъл на фактуриране след 13 юли 2023 г. 

„Това увеличение на абонамента е отражение на по-високите разходи за създаване на съдържание и разработване на продукти и ще ни позволи да продължим да инвестираме в качественото съдържание и продуктово изживяване, които се стремим да предоставим на нашите клиенти“, коментират от Warner Bros. Discovery.

Това е първият път, в който цената на директния месечен абонамент за HBO Max бива увеличена, откакто стартира в Скандинавските страни и Испания през октомври 2021 г. и в България и Португалия през март 2022 г.

Всички настоящи директни абонати на HBO Max ще получат съобщение за промяната на месечната си такса на мейл адреса, с който е направена регистрацията им, в деня на обявяването на промяната. Ползвателите през магазина на Apple ще видят отразена промяната автоматично в акаунтите си в същия ден.

Стойността на директния месечен абонамент за HBO Max в България продължава да е по-ниска от стандартните планове на Disney+ и Netflix у нас и в сравнение с тях предлага изцяло локализирано съдържание със субтитри на български език и дублаж на детското съдържание в платформата. Цената на директния месечен абонамент на HBO Маx у нас се променя от 4.99 EUR на 6.99 EUR, като стандартния месечен директен абонамент на другите две стрийминг услуги, заплащан от потребители в България, към момента е 7.99 EUR.

Въпреки ценовата корекция месечният директен абонамент за HBO Max остава по-евтин, сравнено със стойността на релевантните стандартни планове на Netflix и Disney+ и в останалите пазари, на които се индексира промяна.

Стрийминг платформата HBO Мах е част от разнообразното портфолио с услуги (жанрови линейни канали, стрийминг, франчайзи, гейминг и кинопродукция и разпространение) на Warner Bros. Discovery (WBD). В следствие на обединението на Warner Media и Discovery в един медиен конгломерат през 2022 г. в САЩ бе пусната нова стрийминг платформа Max, която предлага съдържание от всички брандове на WBD, като новата платформа се очаква да замени HBO Max поетапно в Европа (включително в България) през 2024 г.  През март 2022 г. HBO Мах замени функциониращата преди платформа HBO GO.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 13.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още