IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix иска да разшири игрите си към повече устройства

Компанията започва да тества игрите на избрани телевизори и компютри

09:50 | 15.08.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Netflix ще тества игри на избрани телевизори и компютри като първа стъпка, за да ги направи подходящи за игра на повече устройства, заяви вицепрезидентът по игрите на компанията Майк Верду в блог публикация в понеделник.

Компанията започва ограничено бета тестване сред малка група членове в Канада и Обединеното кралство за определени телевизори от понеделник, както и за компютри с операционна система Windows или macOS през Netflix.com на поддържани браузъри през следващите няколко седмици, съобщава Ройтерс.

Стрийминг платформата започна да навлиза в игрите, пускайки Netflix игри първо на мобилни устройства през ноември 2021 г. Досега заглавията на компанията са налични само за операционните системи iOS на Apple и Android на Alphabet.

Играта Oxenfree на Night School Studio – част от Netflix Game Studio, и аркадната игра Molehew's Mining Adventure ще са част от първоначалното тестване.

Потребителите могат да играят игри на телевизор, използвайки смартфоните си, а тези с компютри могат да играят на Netflix.com с клавиатура и мишка.

„Правейки игрите достъпни на повече устройства, ние се надяваме да ги направим дори по-лесни за игра за членовете ни по света“, казва Верду.

Netflix заяви, че игрите за телевизор ще работят на избрани устройства от първоначални партньори, сред които са Amazon Fire TV Streaming Media Players, Chromecast на Google TV и устройства Roku.

През март компанията заяви, че има още 40 игри, планирани за по-късно тази година, както и 70 в разработка с партньори в допълнение на още 16 игри, които се разработват от вътрешни студиа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 15.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още