IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TalkTalk продава своето B2B звено на акционери преди планираното разделяне

Сделката оценява подразделението за търговски отношения с други бизнеси на 95 млн. паунда

14:55 | 02.10.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

TalkTalk Telecom Group Ltd. продава своето подразделение за търговски отношения с други бизнеси (B2B) на дружество със специално предназначение, контролирано от основните акционери на компанията, която се намира в процес на разделяне, съобщава Bloomberg.

Сделката оценява звеното на 95 млн. паунда (116 млн. долара),

Трансакцията, която запазва собствеността на най-големите акционери на TalkTalk, е предварителна стъпка към опитите за рефинансиране или пълна продажба на звеното. TalkTalk се разделя на три части като част от плана си за реорганизация, обявен миналия месец.

Цената на облигациите на TalkTalk Group се понижава значително последните месеци. Източник: Bloomberg Цената на облигациите на TalkTalk Group се понижава значително последните месеци. Източник: Bloomberg

Компанията е изправена пред предстоящ падеж по дълг, който ще трябва да бъде рефинансиран, включително револвиращ кредит и около 685 млн. паунда високодоходни облигации с падеж през февруари 2025 г. Облигациите на TalkTalk в момента се търгуват на проблемни нива, с повече от 1000 базисни пункта над доходността на държавните облигации.

Фирмата за частни капиталови инвестиции Toscafund Asset Management се споразумя да купи TalkTalk през 2020 г. в сделка, оценена на около 2 млрд. паунда, включително дълга. Доставчикът на евтини интернет услуги се бори със свиващата се клиентска база и преминаването от медни към оптични влакна, тъй като конкуренцията за високоскоростен широколентов интернет нараства, което накърнява способността на дружеството да се конкурира по цена като препродавач.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 02.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още