IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичната компания Redis избра България за новия си развоен център

Фирмата планира да утвърди София като свой главен инженерен център извън Израел

19:25 | 09.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Redis
Снимка: Redis

Технологичната компания Redis, която е създател на бази данни с отворен код в паметта, обяви, че е избрала България пред други 5 държави за откриването на своя следващ център за научноизследователска и развойна дейност.

Планът на компанията предвижда „непосредствено спешно открити 75 работни места, като бройката ще нараства“, гласи съобщение до медиите.

Redis предлага услуги за достъп до данните в реално време на повече от 10 хил. организации по целия свят. Компанията посочва, че създаването на R&D център в България е стратегически ход, който цели разширяване на глобалния обхват на дейността ѝ, а тя ще се възползва от достъпа до кадри в региона.

Redis планира да утвърди София като свой главен инженерен център извън Израел и вече е назначила директор за България. Позицията заема Иван Атанасов, който е бил ръководител на развойния център на Uber в София и инженерен мениджър в SAP. Негова задача е да изгради и да ръководи българския екип на Redis.

"Работил съм с изключително талантливи български инженерни екипи по-рано в кариерата си и съм убеден, че ще успеем да намерим нивото на талант, необходимо за следващия етап от растежа ни като компанията. София се оказа категоричният ни избор заради наличието на изключителни таланти, членството в Европейския съюз и не на последно място заради самата столица като град“, коментира вицепрезидентът на компанията Ричард Хари.

Redis достигна статут на компания кентавър през август 2020 г., когато получи финансиране серия F и събра 347 млн. долара на серия G от финансирането си през април 2021 г. Т. нар. „кентаври“ са еднорози (стартиращи компании с пазарна оценка над 1 млрд. долара), но и със 100 млн. долара годишни повтарящи се приходи, което е критерий за стабилност. Сред над 10-те хиляди клиенти на Redis се нареждат имена като BNP Paribas Personal Finance, British Airways, Visa, Netflix, Apple, Google, MasterCard, Dell, Microsoft, FedEx, Flowdesk, iFood, MGM  Resorts International, Playdemic, TELUS, Tiffany & Co, и Ulta Beauty.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 09.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още