IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco съкращава 4000 служители

Компанията се разделя с 5% от работната си сила

10:28 | 15.02.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Cisco Systems заяви, че ще съкрати 5% от глобалната си работна сила, или над 4000 работни места. Освен това намали целта за годишните си приходи, докато се бори с предизвикателните икономически условия, които доведоха до хиляди съкращения в технологичните компании тази година, пише Bloomberg.

Цената на акциите на производителя на мрежово оборудване се понижи с повече от 5% по време на следборсовата търговия, след като Cisco сви прогнозата си до диапазона от 51,5 млрд. и 52,5 млрд. долара. По-ранната прогноза на компанията беше за 53,8-55 млрд. долара.

„Също така продължаваме да виждаме слабо търсене от нашите телекомуникационни клиенти и доставчици на кабелни услуги“, коментира главният изпълнителен директор на Cisco Чарлс Робинс.  

Анализатори очакват търсенето на продуктите на Cisco да остане под натиск, тъй като клиентите в телекомуникационната индустрия ограничават разходите, давайки приоритет на изчистването на излишните запаси от мрежово оборудване.

Натрупваните на запаси от мрежови хардуер трябва да приключи през втората половина на 2024 г. и началото на 2025 г., коментира анализаторът от Third Bridge Джо Брунето.

Междувременно Cisco се фокусира върху изкуствения интелект и партньорството си с Nvidia, за да стимулира растежа си. Робинс твърди, че Nvidia се е съгласила да използва Ethernet на Cisco със собствената ѝ технология, която се използва широко в центровете за данни и приложенията с изкуствен интелект.

Cisco очаква приходите ѝ за третото тримесечие да са между 12,1 млрд. и 12,3 млрд. долара, под прогнозата за 13,1 млрд. долара, сочат данни на LSEG.

Компанията, която има 85 хил. служители, е планирала съкращения и преструктуриране, за да се фокусира върху областите с по-висок растеж, казаха по-рано този месец трима източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Cisco ще понесе такса от 800 млн. долара преди данъци за съкращенията.

През второто тримесечие Cisco записа коригирана печалба от 87 цента на акция и 12,79 млрд. долара приходи, над средната прогноза на LSEG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 15.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
wart
преди 2 месеца
Не разбрах когато в Америка всичко е прекрасно - по мед и масло върви икономиката й в същото време големите Технологически фирми съкращават по няколко хиляди служители ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още