IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да вземем максимума от бизнес конференциите?

Новите Galaxy AI функции в Samsung Galaxy S24 Ultra идват на помощ

09:00 | 21.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Изображение: Samsung
Изображение: Samsung

Няма нищо по-добро от срещите на живо, когато става дума за създаване на контакти, запознанство с хора, компании и идеи. Корпоративните онлайн конференции са отдавна зад гърба ни и животът вече тече с познатия работен ритъм

Завръщането на присъствените събития се наблюдава не само у нас, но и по целия свят. Бизнес пътуванията вече се случват както преди, а конференциите са нещо обичайно. С навлизането на изкуствения интелект вече имаме възможност да се възползваме максимално от тях. Samsung бързо разбра това и в новата си серия смартфони Galaxy S24 вече интегрира куп полезни функции, които да помагат в рамките на работния ден, а и не само.

Какво общо имат те с конференциите и събитията на живо? Със стилуса S Pen, например, можете лесно да водите бележки на Samsung Galaxy S24 Ultra – върховия модел в серията. Тези бележки след това могат лесно да бъдат обобщавани от изкуствения интелект.

Изображение: Samsung Изображение: Samsung

Това е само един от примерите как Galaxy AI ще ни бъде от полза, когато става дума за използване на смартфона на ежедневна база. В контекста на събитията обаче искаме да обърнем внимание на една нова функция, наречена Circle to Search with Google.

Какво представлява тя?

Както подсказва и името ѝ, функцията дава нова възможност за по-интерактивно и същевременно интуитивно търсене чрез ограждане на обекти на екрана, подчертаване на текст или маркиране на това, което ни интересува, на дисплея на смартфона. Активацията на тази опция е изключително лесна – нужно е единствено задържане на Home бутона на Galaxy S24 Ultra (достъпно е и на останалите модели), след което трябва да се огради или маркира търсеният обект. Разбира се, всичко това се случва за секунди и отнема много по-малко време, отколкото ако трябва да набирате текст в търсачката по традиционния начин.

Отдолу на екрана изскача прозорец с подбрани резултати от търсенето, което означава, че изобщо не е нужно да се излиза от приложението, за да се ползва търсачката. Така, например, ако гледате видео в социалните мрежи и харесате дреха или аксесоар, просто задържате Home бутона, ограждате обекта и разбирате всичко за него, без да излизате от приложението или да губите до къде сте стигнали с видеото, което гледате. Но да се върнем на конференциите...

Изображение: Samsung Изображение: Samsung

Как всичко това би ни помогнало на конференция?

Обичайно конференциите включват няколко важни за нас компонента, що се касае до събирането на информация и знания – програма с участници, презентации и друга визуална информация за компанията и различни брандове. Със Circle to Search with Google имаме опция да се възползваме от всичко това много по-лесно:

1) Търсене на информация за лекторите

На която и конференция да отидете, със сигурност ще попаднете на програма или слайд с име, позиция, а вероятно и снимка, на участниците в отделните панели и дискусии. По-големите събития дори имат собствени приложения, в които тази информация е достъпна. Ако случаят е такъв, достатъчно е да активирате функцията за търсене, а след това да оградите името и позицията на участника, който ви интересува. В случай, че видите името на презентация, която ви се показва в реално време, можете просто да снимате името, а след това да го маркирате по същия начин. След това търсачката на Google ще се погрижи за останалото – да ви даде линкове към уебсайтове, от които да научите повече за човека.

Важно е да отбележим, че функцията не поддържа търсенето на хора по снимки. Решението е логично, предвид личната сигурност и неприкосновеността. Ако все пак се опитате да търсите човек, ограждайки негова снимка, услугата учтиво ще ви уведоми, че няма как да ви помогне.

2) Търсене на акценти от програмата

Често в програмата на различни събития може да попаднете на интересна идея, термин или компания, които са ви интересни или искате да научите повече за тях. Когато става дума за търсене на текст, не е нужно да се опитвате да ограждате конкретна дума, особено ако шрифтът е по-дребен. Достатъчно е да подчертаете или маркирате дума или фраза, така че Circle to Search with Google да може да я разпознае мигновено и да се притече на помощ. 

Изображение: Samsung Изображение: Samsung

3) Извличане на по-важното от презентациите

Отминаха дните, в които презентациите включваха почти цялата информация, която говорителят споделя. Вместо това презентацията служи като опора за разказващия, като начин да се споделят основни части от тезата му или дори като развлекателен елемент в представянето. Днес често виждаме само ключови думи или друго визуално съдържание, което, дори и да снимаме в конкретния момент, едва ли би ни свършило много работа дългосрочно. Ако се нуждаете от информация на момента, най-лесният начин е да снимате конкретния слайд, а след това да оградите частта, която ви е важна и искате да потърсите.

А ако водите бележки за казаното по време на презентацията, отново можете да потърсите по ключова дума със същата функция. Възможностите са наистина неограничени.

4) Търсене на компании по логата им или друга информация

Изкуственият интелект става все по-полезен за крайните потребители и вече навлиза все повече в смартфоните ни, а Galaxy AI е абсолютното доказателство за това. Със Circle to Search with Google например могат да се търсят дори лога на компании. Това е особено полезно на събития, където обичайно изобилства от банери, а различни компании се опитват да се позиционират по всякакъв начин. Тази функция може само да ви е от полза в такива случаи, когато се нуждаете от повече информация за дадена компания.

5) И малко свободно време за разкош

И да не забравяме, че измежду срещите е хубаво да намерим малко време да придобием представа за мястото, където сме отишли по работа – културата, храната, основни забележителности. И затова също можете да си отделите малко време за подготовка. Прегледайте влог на любимия си travel инфлуенсър за града, който предстои да посетите. Без да превключвате, още в самото приложение на YouTube може да разберете повече за обектите във видеото – просто заграждате обекта (сграда или ястие например), който виждате на екрана. И в този случай Circle to Search with Google е на помощ.

Изображение: Samsung Изображение: Samsung

Едно от най-важните неща в бизнеса в днешно време е навременното получаване и разбиране на информацията. За щастие, вече имаме функции като Circle to Search with Google на смартфони като Galaxy S24 Ultra, за да можем да извличаме по-лесно и по-бързо най-важното от корпоративните събития, които посещаваме.

А всички, закупили своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от до 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.

Последна актуализация: 09:31 | 21.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още
Финанси виж още