IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SpaceX: IPO-то на Starlink не е приоритет в момента

Във фокуса на компанията на Мъск е подобряването на продукта ѝ

21:07 | 19.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Първичното публично предлагане на звеното Starlink в момента не е приоритет на SpaceX, твърди главният оперативен директор на компанията Гуин Шотуел, цитирана от Bloomberg.

„В момента не сме фокусирани върху IPO на Starlink”, коментира Шотуел по време на конференция. Вместо това компанията се стреми да подобри продукта, включително скоростта на предаване на сигнала, допълва тя.

Стартъпът, чиято оценка достига около 180 млрд. долара, планира да използва Starship за изстрелването на сателити за своята услуга за сателитен интернет Starlink. Шотуел твърди, че компанията се надява да проведе следващия тестов полет на Starship след около шест седмици, въпреки че тогава вероятно няма да има сателити на борда.

Шотуел обяви още, че SpaceX скоро ще комерсиализира своите сателитни лазерни връзки, като ги предложи на други доставчици на сателити. Идеята е да се поставят лазери на борда на сателити, което им дава възможност да комуникират и споделят данни.

Стартът на тази инициатива ще започне най-рано това лято, в рамките на предстоящата мисия на SpaceX, наречена Polaris Dawn. Този полет, който ще превози четирима астронавти в орбита, включително милиардера Джаред Айзъкман, има за цел да извърши първата комерсиална космическа разходка с разработен от SpaceX костюм. Шотуел твърди, че планът е капсулата Crew Dragon на SpaceX, която превозва астронавтите, да бъде свързана към интернет чрез новата опция за лазерна връзка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 19.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още