IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск прехвърли регистрацията на SpaceX в Тексас

Милиардерът избягва щата Делауеър, който анулира негов огромен пакет от възнаграждения

10:59 | 15.02.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ракетната компания SpaceX се премести от Делауеър в Тексас, обяви в публикация в социалната си мрежа X нейният основател Илон Мъск, предава Ройтерс.

„SpaceX премести регистрацията си от Делауеър в Тексас! Ако вашата компания все още е регистрирана в Делауеър, препоръчвам да се преместите в друг щат възможно най-скоро“, пише Мъск в платформата, която преди беше известна като Twitter.

Ходът беше предприет, след като основателят на SpaceX и Tesla по-рано този месец заяви, че ще организира гласуване на акционерите за преместване на регистрацията на Tesla в Тексас, където е централата ѝ, след като съдия от Делауеър анулира неговия пакет от възнаграждения на стойност 56 млрд. долара.

„Общественото гласуване е недвусмислено в полза на Тексас. Tesla незабавно ще предприеме гласуване на акционерите за прехвърляне на щата на учредяване в Тексас“, написа по-рано в X Мъск, след като проведе анкета, в която 87% от респондентите гласуваха с „да“ за това Tesla да направи промяната.

Компанията за мозъчни импланти на Мъск Neuralink също промени локацията си от Делауеър в Невада миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 15.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още