IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Reddit сключи сделка за съдържанието си с OpenAI

Акциите на социалната медиа се изстреляха с 12% нагоре в следпазарната търговия вследствие на новината

11:46 | 17.05.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Justin Sullivan/Getty Images
Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

Reddit е сключила партньорство с OpenAI, за да добави съдържанието си към популярния чатбот ChatGPT, заявиха компаниите в четвъртък, с което акциите на социалната медиа се изстреляха с 12% нагоре в следпазарната търговия, съобщава Ройтерс.

Сделката подчертава опита на Reddit да се диверсифицира отвъд рекламния си бизнес и следва скорошното партньорство с Alphabet, предоставяйки съдържанието си за обучение на моделите с изкуствен интелект (AI) на Google.

ChatGPT и други продукти на OpenAI ще използват интерфейса за програмиране на приложението на Reddit, чрез което компанията разпространява съдържанието си, вследствие на новото партньорство.

OpenAI ще стане и рекламен партньор на Reddit, каза компанията.

Преди IPO-то на Reddit през март Ройтерс съобщи, че компанията е сключила сделка с Alphabet на стойност 60 млн. долара годишно.

Инвеститорите гледат на продажбата на данните ѝ за обучение на AI модели като ключов източник на приходи отвъд рекламния бизнес на Reddit.

Социалната медиа отчете по-рано този месец силен ръст на приходите и подобряваща се рентабилност в първия си отчет след пазарния си дебют, което подсказва, че сделката с Google и тласъка към разрастване на рекламния бизнес дават резултат.

Акциите на Reddit поскъпнаха с 10,5% до 62,31 долара в следпазарната търговия. При затварянето си в сряда цената им бе с почти 12% нагоре спрямо IPO-то от март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 17.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още