IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta потвърди за проблем с вълна от спам от страници на знаменитости във Facebook

Редица потребители съобщиха за проблем, при който виждат коментари, публикувани от произволни хора в страници на знаменитости, да заливат техния фийд

16:07 | 24.08.22 г.
Автор - снимка
Редактор
В Downdetector има хиляди съобщения за проблеми с Facebook. Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
В Downdetector има хиляди съобщения за проблеми с Facebook. Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Компанията майка на Facebook Мета потвърди в сряда за проблем с потока от новини и публикации (т. нар. фийд) на компанията, след като множество потребители съобщиха за проблеми със спам от страници на знаменитости. 

„Наясно сме, че някои хора имат проблеми с фийда на Facebook. Работим, за да върнем нещата към нормалното състояние възможно най-бързо и се извиняваме за евентуалното неудобство“, е заявил говорител на Meta пред CNBC.

Фийдът на Facebook е основният поток от новини и публикации на хора и страници, които потребителите следват. 

В Downdetector - услуга, в която хората могат да регистрират проблеми и прекъсвания на уебсайтове, има хиляди съобщения за проблеми с Facebook, като 81% от оплакванията са свързани с фийда. 

Редица потребители, коментиращи в Downdetector и Twitter, съобщиха за проблем, при който виждат коментари, публикувани от произволни хора в страници на знаменитости, да заливат техния собствен фийд. Investor.bg също стана свидетел на проблема по-рано в сряда.

Последните големи проблеми с услуги на Meta бяха през октомври, когато потребителите не можаха да получат достъп до Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger в продължение на няколко часа. Това беше причинено от софтуерни промени, които прекъснаха трафика между рутерите в центровете за данни на Facebook по целия свят, обясниха тогава от компанията. 

Социалната мрежа не уточнява причината за последния бъг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още