IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бухалчето на Duolingo започва да преподава математика

Компанията зад известното приложение за езици се насочва към нова образователна сфера

15:49 | 26.08.22 г.
Бухалчето на Duolingo започва да преподава математика

Дългоочакваното ново приложение за математика на Duolingo ще бъде представено в бета версия на годишната конференгия Duocon на компанията в петък, съобщава Fast Company.

Duolingo Math, което вече е в списъка на чакащите за бета тестване на устройства с операционна система iOS, използващо същия игрив интерфейс като познатото приложение за езици, за да учи и тества математически концепции на основно ниво, например умножение, деление, дроби, базова геометрия и разпознаване на аналогови часовници.

Саманта Сийгъл, старши софтуерен инженер в Duolingo, която ръководи екипа зад приложението и ще представи бета версията в петък, казва, че това е естествено продължение на мисията на Duolingo да прави качественото образование достъпно за всички.

Компанията се надява, че по-лекото приложение в стил на игра ще помогне на деца и родители да превъзмогнат тревожността си към математиката. Бъдещите версии ще включват и упражнения за „третиране на мозъка“ за възрастни.

Това съвсем не е първото приложение, което помага на децата да участ математика. Сийгъл от Duolingo обаче казва, че работят заедно с образователни експерти, за да създадат приложението, което засега се фокусира на визуалното и концептуално разбиране на предмета.

Уроците за умножение и деление използват илюстрации, за да подчертаят, че умножението е повтарящо се действие, а делението – отделяне на части равни по размер. А числата, ъглите и други елементи от задачи по математика се генерират динамично, за да могат потребителите да използват приложението постоянно и да упражняват уменията си с ново съдържание.

Освен с отговарянето на въпроси с няколко възможности за избор, потребителите плъзгат и пускат блокчета в сетове, построяват ъгли с виртуален пергел и дори рисуват цифри на екраните на телефоните или таблетите си с ръка, което според Сийгъл децата смятат за забавно и полезно. Приложението използва част от кода от инструмента за изучаване на езици на компанията, както и част от успешните му функции, например награди за продължителна употреба и сладки и цветни талисмани – включително в случая геометрични фигури като сфери и пирамиди.

Компанията все още не е разработила план как да монетизира приложението, тъй като все още събира обратна връзка от потребителите и търси начин да потвърди, че „е продукт, който пасва на пазара“, казва Сийгъл. Представянето на приложението след бета етапа вероятно ще се случи по-късно през годината.

Това не е първият опит на Duolingo в детското образование – компанията стартира Duolingo ABC, което преподава основни умения за четене, през 2020 г. – и може да не е последното разширяване отвъд езика.

Както посочва Сийгъл, „определено смятаме, че има много предмети, които могат да спечелят от това“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още