IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спас Русев излезе от Надзорния съвет на Vivacom

След продажбата на компанията той имаше задачата да осигури плавното прехвърляне на собствеността

12:02 | 02.09.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Българският предприемач Спас Русев се е оттеглил от Надзорния съвет на Vivacom и не е част от него от 26 август тази година, обяви телекомуникационната компания.

Русев беше част от състава на Надзорния съвет от юли 2020 г., след като операторът беше придобит от United Group. От сделката насам Русев е бил зает с плавния преход по смяната на собствеността и с интеграцията на Vivacom в United Group, допълва компанията.

„От името на United Group бих искала да благодаря на г-н Спас Русев за неговата подкрепа и съдействие в цялостния процес по интеграция на Vivacom в United Group, който вече приключи успешно. Желаем му успех във всички бъдещи бизнес начинания“, коментира Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group. 

След смяната на собствеността предходният главен изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев се оттегли и на негово място застана Николай Андреев, който е и член на управителния съвет на компанията.

Справка в уебсайта на Vivacom показва, че председател на Надзорния съвет е Никос Статопулос, а членовете включват Янез Живко, Виктория Боклаг и Стелиос Илиа.

Припомняме, че през 2015 г. Спас Русев спечели търга, проведен в Лондон, за българския телекомуникационен оператор при цена от 330 млн. евро. Името на Русев е добре познато на телеком пазара у нас от години, защото чрез компанията му "Телелинк" голям китайски производител години наред доставяше техника в страната, ползвана от операторите.

След като United Group придоби Vivacom, Спас Русев имаше възможност да се фокусира върху новите си бизнес начинания.

През миналото лято представляваната от него Viva Corporate Bulgaria придоби оператора на платена телевизия и широколентови услуги „Булсатком“, но условията на сделката не бяха обявени официално.

По-рано Русев и Елвин Гури спечелиха търга за покупката на Telecom Albania за 50 млн. евро. По-рано фирмата беше собственост на Deutsche Telekom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още