IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата прогноза на Accenture разочарова анализаторите

Бизнесът свива разходите за информационни технологии

15:58 | 22.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Компанията за ИТ услуги Accenture прогнозира приходи за първото си фискално тримесечие, които се оказаха под очакванията на анализаторите, а причина за това е свиването на разходите на бизнеса за информационни технологии на фона на високата инфлация и влиянието на по-силния долар, предава Ройтерс.

Валутните предизвикателства са се засилили, откакто Accenture отчете данните си за третото тримесечие. Щатският долар достигна връх, невиждан от две десетилетия, спрямо кошница от валути и повиши стойността си с около 16% досега тази година, предвид рязкото повишаване на лихвените проценти от Фед и засилващото се геополитическо напрежение.

Това се отрази на компании с мащабни операции в чужбина, включително Microsoft, Salesforce и IBM.

Анализатори се притесняват, че продължителното забавяне на икономиката може да попречи на стабилните ИТ разходи, предвид сигналите, които се виждат на пазара, след като Salesforce сви прогнозата за годишните си приходи и печалба, отбелязвайки „премерените“ разходи на клиентите.

Силният долар обичайно изяжда печалбата на компаниите за информационни технологии, които прехвърлят чуждестранни валути в долари.

Accenture прогнозира, че приходите ѝ за настоящото тримесечие ще са между 15,20 млрд. и 15,75 млрд. долара, докато средната прогноза на анализаторите е за 16,07 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Приходите за тримесечието, завършило на 31 август, са 15,40 млрд. долара, докато средната прогноза на анализаторите беше за 15,39 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 22.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още