IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„А1 България“ беше отличена като страхотно място за работа

Сертификатът Great Place to Work® нареди А1 сред най-добрите работодатели в Европа на базата на независимо проучване сред близо 2300 служители у нас

12:02 | 28.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Изображение: А1
Изображение: А1

А1 спечели престижното отличие Great Place to Work® като страхотно място за работа от едноименната международна независима организация. Сертификацията се провежда въз основа на резултатите от проучване сред служителите по 23 ключови теми. В допитването през октомври 2023 година се включиха близо 2300 служители от А1 в България, като проучвания бяха проведени паралелно и в други пет от компаниите в A1 Group.

„А1 България“ излезе начело с най-добри резултати от всички компании в групата и заслужено спечели сертификат за страхотно място за работа, с което се нарежда и сред най-добрите работодатели в Европа. Great Place to Work® e световно утвърдена организация, изследваща корпоративната култура, служителското изживяване и лидерските компетенции, които допринасят за задържането на таланти и повишаване на иновациите.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в „А1 България“, коментира: „Гордея се с отличието, което официално поставя „А1 България“ сред най-добрите работодатели в Европа. Оценката за позитивната и мотивираща работна среда, която получаваме от хората в организацията, е резултат от целенасочените ни усилия. За нас мнението на всеки служител има огромно значение, а признанието ни мотивира да продължаваме да подобряваме и надграждаме постигнатото и в бъдеще. Вярвам, че корпоративната култура в компанията ще продължава да е на високо ниво и увереността на нашите настоящи и потенциални служители, че А1 България е страхотно място за работа, ще нараства още повече.“

83% от участниците в проучването потвърждават изцяло, че А1 е страхотно място за работа, а 81% са положителните отговори средно във всички 23 категории, включени в проучването. Според резултатите, показателите, постигнали най-високо ниво на оценка от страна на служителите на „А1 България“, са областите справедливост (88% одобрение), комуникация (87%) и екип (86%). Трите области, които бяха основен фокус на проучването като едни от водещите принципи на компанията, отбелязват изключително висок резултат: поведение на Лидерския екип (85%), иновации (82%) и ангажираност (81%).

„А1 България“ предоставя на своите над 3600 служители позитивна работна среда и цялостно благополучие. Хората в организацията разполагат с възможности за гъвкаво работно време и редица социални придобивки, сред които безплатен достъп до услуги на компанията, спортен център и детска градина в кампуса в София. Компанията развива програми за възнаграждаване на отличителното представяне, програми за задържане, програма за лоялни служители и изгражда и култура на непрекъснато учене и надграждане на компетенциите.

Служителите имат достъп до многообразни вътрешни и външни обучения, включително за повишаване на мениджърските и лидерски умения. Те са част от възможностите, чрез които А1 насърчава кариерното развитие, включително чрез промяна на професионалната сфера. Сред тях са инициативи като Запознай се с Мрежа и услуги, IT Boot Camp, част от програмата StepUP. През изминалата година над 30% от отворените нови позиции са заети от служители от А1, които правят кариерна стъпка в компанията.

Последна актуализация: 12:02 | 28.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още