IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лични данни на 73 млн. потребители на AT&T са изтекли в тъмната мрежа

Изтеклите данни включват лична информация като социалноосигурителния номер

16:40 | 01.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Телекомуникационният гигант AT&T съобщи, че личните данни на близо 7,6 милиона настоящи собственици на акаунти и 65,4 млн. бивши такива са изтекли в тъмната мрежа. Това се е случило преди около две седмици, предаде Bloomberg.

Изтеклите данни включват лична информация като социалноосигурителния номер на потребителите. От компанията посочват в изявление, че не е известно кой стои зад теча и случаят все още се разследва.

Акциите на AT&T поевтиняха с 2,3% след началото на борсовата сесия на Wall Street в понеделник до цена от 17,20 щатски долара.

В изявление се казва още, че няма данни за неоторизиран достъп до системите ѝ и течът не е повлиял на операциите на американската телекомуникационна компания. Изтичането на персонална информация обаче е довело до това системите на AT&T да поискат от потребителите да променят паролите за достъп до акаунтите им.

Компанията води активна комуникация със засегнатите лица, уверяват оттам.

През февруари AT&T претърпя мащабно прекъсване на сигнала. Разрешаването на проблема отне часове, което наложи разследване от страна на федералното правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 01.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още