IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монти налага бюджетни икономии на регионалните правителства

Италианският премиер беше принуден да реагира след серия разкрития за престъпно прахосване на обществени средства от регионални политици

19:01 | 05.10.12 г.
<p>
	Италианският премиер Марио Монти. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Италианският премиер Марио Монти. Снимка: Ройтерс

Кабинетът на италианския премиер Марио Монти одобри мерки за ограничаване на разходите на регионалните правителства, пише Bloomberg.

Не на последно място инициативата има за цел да сложи точка на корупцията и разточителното пилеене на обществени пари, което може да се илюстрира с обвиненията, довели до ареста на регионален политик преди седмица.

„Важно е да спасим нещо повече от парите, а именно доверието на гражданите в институциите“, изтъква Монти.

Следващата седмица правителството ще направи оценка за икономиите, които ще бъдат акумулирани чрез мерките, посочва италианският финансов министър Виторио Грили.

Монти беше принуден да реагира след серия разкрития за престъпно прахосване на обществени средства от регионални политици.

Бившият лидер на партията на Силвио Берлускони в региона на Лацио Франко Фиорито беше арестуван по обвинение в корупция.

Прокуратурата разследва похарчени от Фиорито над 1,3 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още