IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската централна банка обмисля въвеждането на нестандартни парични мерки

Чрез тях Москва ще подкрепи финансовата система на страната при нови западни санкции

21:40 | 05.09.14 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Руската централна банка обмисля въвеждането на нестандартни парични мерки

Централната банка на Русия се подготвя за използването на нестандартни парични инструменти, в случай че Европейският съюз (ЕС) реши да затегне санкциите срещу страната, каза заместник-гуверньорът на банката Ксения Юдаева, цитирана от WBP Online.

Правителството и централната банка подготвят мерки, с които да бъде подкрепена финансовата система, ако САЩ и ЕС блокират достъпа до международно финансиране на някои руски банки.

„Разработили сме различни варианти, имаме няколко алтернативи на действие, тъй като ситуацията изисква да проявим творчество. Поддържаме постоянен диалог с банките в страната и разглеждаме всички варианти. Честно казано, не виждаме нужда от необезпечени заеми, но подготвяме и този инструмент“, заяви Юдаева на XII-ия Международен банков форум в Сочи.

Москва вече оказа подкрепа на засегнатите от санкциите банки, инвестирайки 214 млрд. рубли (5,8 млрд. долара) в преференциални акции на „Банк ВТБ“ и 25 млрд. рубли в Руската земеделска банка. Средствата бяха взети от Фонда за благосъстояние на нацията – един от държавните инвестиционни фондове в страната.

Представители на 28-те страни членки на ЕС обсъждат в петък дали общността да затегне икономическите санкции срещу Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

23
rate up comment 3 rate down comment 1
Danny666
преди 9 години
А ха разбирам - един приятел ми каза ...ха ха ха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Сладур, не съм бил в Щатите. Закъснях с отговора, защото къщата ми бише пълна с живеещи з Щатите до преди малко - и българи и техни приятели от там Отдавна не гледам американски филми, но чета американска литература - в момента докато ти пиша от iPad-а, чета Джон Стайнбек- "Улица Кондервна".Не ми пука колко са излезли на протест в Щатите, защото ефектът е същия като тук - говедата с пари, или както ти ги наричаш - активистите на материалните ценности не считат за необходимо да се оглеждат за света около тях, докато могат да си плащат за този лукс. Дали аз в дървена колиба в Сибир или ти в снежно иглу в Аляска - все това! Ако ще те топлят го^вната в устата, начи печелиш двубоя тук!!! Хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 1
Danny666
преди 9 години
Ха ха ха Ron Paul rEVOLution baby.Малко изолационизъм на Щатите ще са много добро лекарство, особенно за ИЗПЕДЕРАСТЕНА Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 2
citizen_bg
преди 9 години
Пък в БГ-то тези дето са за хамериканските евреи им викат ДЕМОКРАТИ. :)Само дето не разбрах ти какъв си - ***, демократ, евреЙ, антисемит или либераст-утопист?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 7
Danny666
преди 9 години
Сити *** в БГ не са против те са ЗА евреите ха ха ха АМА САМО РУСКИТЕ !" в Щатите ли им викат комунисти на противниците на "евреите"?"Викат им антисемити :) А на *** им викат ДЕМОКРАТИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 1
citizen_bg
преди 9 години
Успокой топката, Дани. Това дето го казваш го знаем. Тези дето се пържат отпреди нас в тигана на финансовия капитализъм и корпорациите отдавна са разбрали накъде върви работата и е естествено първи да почнат да се бунтуват. И тук тези дето нямат само шит в главите, могат да мислят сами, са го осъзнали и са против робовладелците. Като гледам обаче и ти им влизаш в тона на нашите борци за "демокрация" за които всичко що е капитализъм все е добро, а който е против е гаден комунист. Ще трябва малко да ги разграничаваш нещата. Абе да те питам, и в Щатите ли им викат комунисти на противниците на "евреите"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 4 rate down comment 7
Danny666
преди 9 години
Сладур ти колко пъти си бил в Щатите ? Изобщо познаваш ли обикновен човек от там ? И ли гледаш холивудски извращения и измишлйотини по ТВ-то.Война се иска от еврейските ( фин. елит) *** ( Апропо 100% от РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ СА ЕВРЕЙ ) !! Капиш ? И за разлика от богато духовни индивиди като тебе в Щатите 100ци хиляди излизат на протест и ОТКРИТО ГОВОРЯТ ПРОТИВ тях. А в РОБСКА БГ срещу 20 лева подкуп гласувате за тях.Апропо ко' стана с КТБ ?Света ще гори. Това отдавна се знае. Има излишни 4-5 милиарда. Ако не е ЕБОЛА ще са бомби.Купи си дървена хралупа в Сибир. Там ще си на сигурно. ха ха ха..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Абе остави ги руснаците - гладни са били, пак ще си гладуват - там никой няма да го отбележи като събитие. Ако с това се размине - берекет версим!Обаче не! Вашият свят не иска това, а иска война! Иска война, защото вече му пуши под ***! Лъскавите, пълни магазини вече не дават това, което се очаква! Става все по-трудно да се правиш на велик, харчейки парите, които ще изкараш след 30 години! Усещаш как Горският всеки момент ще те хване за врата и ще те изрита от уютната гора, в която така артистично се правиш на капиталист с чужди кинти! И тогава какво ще стане? Огромният цирей ще се пукне и ще джвръкне смрадливата гной от глямото плюскане на кредит!Затова ще ръчкаме да запалим света и дано победим руснаците, китайците, арабите, латиносите.... дано, дано, ама надали... хахаха! А след войната не се знае какава работа ще ти вършат и амнайсе-цилиндровите кочини, смартфоните, телевизорите и останалите ***, заради които срахте на душите - и вашите, и на ближните... хехе!Е, айде...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 0
vstoykov
преди 9 години
Смешни сте. Плюете срещу колективни халюцинации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 7
Danny666
преди 9 години
Хей как можа да го напишеш. Сакън за ВЕЛИКИЯТ руски мужик дето да се ожени или има деца до преди 100на години е искал разрешение акива работи да пишеш. ха ха ха....Промитите мозъци на съветските другари тези неща не ги асимилират. За тях света ВИНАГИ е бил черно бял. Русия - добра, Америка - лоша. Ха ха ха..а *** пак да попитам ЧЕРВЕНИТЕ ТАЛИБАНИ:Другари ЗАЩО ДЕЦАТА ВИ ВСИЧКИ УЧАТ РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ на запад, а не във ВЕЛИКАТА РУС ? ха ха ха ....Интересно как сте забравили великият лаф ...а при вас бият *** ! ха ха ха..Ами да Щатите БИЯТ, колят и бесят за да може дебелогъзият реднек да си кара 8 цилиндровият пикап. Да пие ефтина бира и да си гледа Тв-то. Да има по 3-4 деца и да ходи на църква в неделя ха ха ха А строителите на СВЕТЛОТО бъдеще ЧАКАХА по 15 години за лада ха ха ха...За апартамент половин живот и имат по 1 дете щото пари за повече НЕМА !За това пък слушат Шостакович на касетофон купен НЕЛЕГАЛНО от КОРЕКОМ с зелени хартии купени на черно ха ха ха.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още