IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на негативните прогнози на щатските компании за 2-рото тримесечие

11:48 | 05.07.04 г.
Автор - снимка
Създател
Спад на негативните прогнози на щатските компании за 2-рото тримесечие
До четвъртък вечерта индексът на Thomson First Call, който следи съотношението между негативните и позитивните изменения на прогнозните резултати на компаниите преди тяхното изнасяне, сочеше съотношение 1.4 към 1 в полза на негативните предизвестия.

Това е значително по-малко в сравнение със същото съотношение от 2 към 1 през второто тримесечие на миналата година.

До петък общо 981 компании са направили предизвестия за тримесечните си резултати. От тях 344 са били позитивни, 148 в съответствие с по-рано направените прогнози, а останалите 489 – негативни.

При компаниите от широкия индекс - S&P 500 това съотношение е 0.8, което означава, че все още позитивните изменения на прогнозните тримесечни резултати на компаниите превишават отрицателните.

От Thomson First Call съобщават, че това съотношение за настоящото второ тримесечие е най-ниското в осемгодишната история на проследяване на индекса.

Очаква се още печалбата на компаниите от S&P 500 да се повиши средно с 24% в сравнение със същото тримесечие на миналата година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още