IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Растежът на Великобритания на най-високо ниво от 4 години

16:10 | 23.07.04 г.
Автор - снимка
Създател
Растежът на Великобритания на най-високо ниво от 4 години
Британският икономически растеж е достигнал през второто тримесечие на 2004 г. най-високото си ниво от близо 4 години, според данните на Националния статистически институт на страната.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Великобритания се е повишил с 0,9% през второто тримесечие на 2004 г. в сравнение с предходното тримесечие и с 3,7% на годишна база, според предварителните данни на института, които ще бъдат ревизирани след месец.

Цифрите отговарят на очакванията на анализаторите, които прогнозираха ръст на БВП за тримесечието от 0,9% на месечна и от 3,6% на годишна база.

Покачването за второто тримесечие е най-голямо от третото тримесечие на 2000 г., когато възлизаше на 4%, подчертават от института.

Taка британската икономика се нарежда сред най-динамично развиващите се сред западните страни, след регистрираните ръстове на БВП от 3,4% за първото тримесечие на 2004 г. и 2,9% за последното на 2003 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още