IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на имотите във Франция и Испания ще продължат да се повишават

11:27 | 06.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на имотите във Франция и Испания ще продължат да се повишават
Цените на имотите във Франция и Испания ще продължат да се повишават, докато тези във Великобритания и Германия се очаква да отбележат известен спад, сочи проучване, представено от агенцията за недвижимо имущество Ера.

В Испания, където се отбелязва истински бум на новото строителство, през 2003 година са построени 80 000 нови жилища само на територията на Мадрид. Очакванията са тази тенденция да продължи, както и цените да бележат още по-голям скок.

Колкото до Франция, според представители от Ера, “няма причина, която да доведе до понижение на цените”. Само евентуално покачване на лихвения процент с над един пункт може да се отрази наблагоприятно на цените и продажбите.

Агенция Ера има около 1 200 представителства в 14 европейски страни, с изключение на Италия, като общият брой на продажбите възлиза на 4,3 млн. годишно.

В Берлин цените на имотите са паднали с три на сто през 2003 г., като през 2004 г. понижението продължава, а различията на цените в източните и западните части на страната все още са факт.

Във Великобритания цените все още се запазват доста високи, най-вече в столицата. “Някои британски семейства дори са решили да живеят във Франция, като използват ежедневно Ла Манша, за да отидат на работа в Лондон”, допълва проучването.

Все пак тенденцията за успокояване на цените на имуществото от началото на годината във Великобритания се запазва.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още