IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раздават в лотария олимпийските апартаменти в Атина

12:09 | 08.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Раздават в лотария олимпийските апартаменти в Атина
Апартаментите в Олимпийското село ще бъдат пригодени за постоянно обитаване


Над 17 000 гърци с ниски доходи стискат палци, очаквайки четирите последователни тегления на специалната лотария с награди около 2 292 апартамента, построени за атлетите на тазгодишните Олимпийски игри в Атина, съобщи BBC.

През първия ден на лотарията в четвъртък бяха раздадени безплатни жилища на онези, които отговарят на най-стриктните условия, поставени от правителството, включително хора с тежки увреждания и семейства с над пет деца.

Апартаментите са в изграденото Олимпийско село, разположено на около 24 км северно от Атина. Те са били построени за над 17 000 атлети, използвали ги по време на провеждането на Игрите през август.

Жилищата, които ще бъдат спечелени днес, в събота и в неделя, ще бъдат платени от късметлиите на наполовина по-ниска цена от пазарната.

Апартаментите все още нямат оборудвани кухни и парно отопление и се очаква спечелилите от лотарията да се преместят в тях през септември 2005 г. Дотогава жилищата ще бъдат подложени на основен ремонт, за да бъдат пригодени за постоянно обитаване.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още